Putin: Rusya Merkez Bankası faizleri artırmazsa Türkiye'dekine benzer bir durumla karşı karşıya kalabiliriz

Merkez Bankası'nın nasıl çalışacağına karışmadığını belirten Putin, "Merkez Bankası’nı eleştirmek mümkün, fakat ben bunu yapmıyorum. Ben Merkez Bankası'nın çalışmasını olumlu değerlendiriyorum" dedi

Fotoğraf: AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yıl sonunda gazetecilerin sorularını cevapladığı basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Rusya Merkez Bankası’nın para politikalarına ilişkin bir soruya cevap veren Putin, ülkedeki faizin artırılmadığı takdirde durumun Türkiye’dekine benzer bir hâl alabileceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Merkez Bankası'nın politikalarına müdahale etmediğini de belirten Putin şunları kaydetti:

Merkez Bankası’nın nasıl çalışacağına karışmıyorum. Merkez Bankası’nı eleştirmek mümkün fakat ben bunu yapmıyorum. İş dünyası ile iletişim içindeyim ve onların ne düşündüğünü de biliyorum. Ancak ben Merkez Bankası’nın çalışmasını olumlu değerlendiriyorum. Nitekim eğer Merkez Bankası para-kredi politikasını sıkılaştırmazsa, o zaman Rusya’daki durum Türkiye’dekine benzer bir hâl alabilir.

Sıkı para politikasını desteklediğini vurgulayan Putin, Rusya'nın yüzde 4 olan enflasyon hedefine ulaşması gerektiğini söyleyerek, Rusya Merkez Bankası'nın faizleri artırarak enflasyonu düşürme çabasını onayladığını kaydetti.

Rusya Merkez Bankası 17 Aralık'ta, politika faizini 100 baz puan artırarak, yüzde 7.5’ten yüzde 8.5’e çıkarmıştı.

 

Independent Türkçe, Reuters, Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU