CHP'ye erken seçim soruldu: 4 sene fırsattır, herkes işine odaklanmalıdır

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında "Türkiye’nin önümüzdeki 4 yılı demokrasi ve ekonomi onarımıyla geçirmek için şansı vardır" dedi

Fotoğraf: AA

Faik Öztrak'ın basın toplantısındaki açıklamalarından önemli bölümler: 

“Biz CHP olarak bu demokrasi şölenine katılan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. CHP yenilenen İstanbul seçiminde tek vücut oldu. Sandıkları boş bırakmayan, bizlere bu sevinci tekrar yaşatan herkese içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.” 

“Sayın İmamoğlu’na sadece CHP’liler oy vermedi, daha önce pek çok partiye oy vermiş yurttaşlarımız da oy verdi. Bu nedenle bir kez daha Sayın İmamoğlu’nun tüm İstanbullunun başkanı olduğunu söylüyoruz.”

“Bu seçimin kazanını İstanbul’un vicdanıdır. Bugün 24 Haziran 2018 seçiminin de birinci yıl dönümü. O seçime giderken ‘Verin oyu kardeşinize ekonomiye düzelteyim’ dendi. Hatırlatma vakti gelmiştir. Türkiye son 5 yılda ortalama 8 ayda bir sandık başına gitti. Yönetenler çok kıymetli bir zamanı önlem almak yerine seçim tartışmalarıyla heba ettiler.”

“Geçtiğimiz yılın 24 Haziran’ında yapılan ve tek adam dönemine geçilen süreçten sonra TL dolar karşısında yüzde 18 değer yitirdi, geçtiğimiz yıl seçime giderken Yüzde 18’den düşük olan MB politika faizleri şimdi yüzde 24.”

“Bu yılın ilk 5 ayında bir defalık gelir giderler ayıklandığında bütçe açığı 6 kat arttı. Geçtiğimiz yıl Mart ayında yüzde 10 olan işsizlik oranı yüzde 14’e çıktı.”

“Artık seçim bitti, yapay gündemden gerçek gündem olan ekonomiye dönme vakti geldi. Millet vatandaşlık görevini yaptı şimdi görevini yapma sırası iktidarda. Herkes şapkasını önüne koymalı, yönetenler yanlışların ne olduğunu samimiyetle tespit etmeli. Ancak bundan sonra tedaviye geçmek mümkündür. İsraf yerine derhal tasarruf hakim kılınmalıdır. Tavan yapan borç sorunu, artan işsizlik, bozulan makroekonomik dengeler için gereken yapılmalıdır”

“Tedbirleri uygulayacak liyakatlı kadrolar göreve getirilmeli, takvim açıklanmalıdır. Türkiye’nin önümüzdeki 4 yılı demokrasi ve ekonomi onarımıyla geçirmek için şansı vardır. Bu şans iyi değerlendirilmelidir. Hükümet kaybettiği belediyeler üzerinde vesayet ve baskı oluşturmamalıdır.”

“Sadece İstanbul’da değil tüm Türkiye’de her şeyin çok güzel olacağı günler mümkündür. Yeter ki çözümler samimiyetle aransın.”

Faik Öztrak gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 

"Erken seçim olur mu?" tartışmaları

“Erken seçimi düşünmek yerine seçimsiz 4 yıl önemli bir fırsattır. Bu süreyi millete taahhütte bulunanlar en şekilde değerlendirmelidir. Herkes işine odaklanmalıdır.”

CHP oyunun ilçelerdeki artışı

"İlçelerdeki artış İstanbul genelindeki artış artık İstanbulluların kendi sesini duymayan ve milletin iradesini masa başında gasp eden, mazbataya el başında el koyan, Türk seçim tarihinde görülen en büyük haksızlık olan 31 Mart sürecinde yaşananlara cevaptır. Boşalan tencereleri görmemenin sonucudur. Millet sesini duyurmuştur."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU