Hulusi Akar'dan muhalefete S-400 ve F-35 bilgilendirmesi

Milli Savunma Bakanı Akar Devlet Bahçeli, Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP, MHP ve İYİ Parti genel başkanlarını ziyaret ediyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akar ilk olarak saat 14'te MHP Genel Merkezi'ne gitti. Devlet Bahçeli'yle bir araya gelen Akar görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Akar şunları söyledi:

Savunma ve güvenlik konusunda MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye bazı konularda bilgiler sundum. Kendi görüşlerini önerilerini dinledik. Güzel bir bilgi alışverişi oldu. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak izlediğimiz politikalarla alakalı görüş alışverişini sürdürüyoruz. Bu hafta biliyorsunuz ABD Savunma Bakanı'yla NATO savunma bakanları toplantısında bir araya geleceğiz. Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımız G-20 çerçevesinde ABD Başkanı'yla bir araya gelecekler. Bunun öncesinde bu şekilde yaptığımız ziyaretlerle hem yaptıklarımızı hem de sayın genel başkanların görüş ve önerilerini dinleme fırsatı bulduk. 

Hulusi Akar Bahçeli'nin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü. Akar'ın görüşmesinin ardından İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan gazetecilere açıklama yaptı.

Türkkan görüşmede S-400 hava savunma sistemi ile F-35 uçağı konularının görüşüldüğünü aktararak "Sayın Bakan, bu konuda Sayın Akşener'e Türkiye'nin önündeki bu meselelerin getireceği sorunlar ve avantajlar hakkında bilgi verdi. Sayın Meral Akşener de daha önce kendisinin bu konuda hazırladığı bilgileri Milli Savunma Bakanı'na iletti" ifadelerini kullandı.

Akar'ın İYİ Parti'den sonraki durağı CHP oldu. Milli Savunma Bakanı Akar CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU