Ayhan Bilgen'den HDP'ye: Herkes layık olduğu şekilde yönetilir

Ayhan Bilgen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Belli ki yaptığım öneriler, eleştiriler, tartışmalar; tümüyle karalama amacıyla iftira ve kirli kampanyaların aracı haline getirilmek isteniyor" ifadelerini kullandı

Eski HDP milletvekili ve Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen sosyal medya hesabından "HDP ile ilgili tartışmayı sonlandırıyorum" notuyla bir video paylaştı.

Videoda "Yaptığım öneriler, eleştiriler, tartışmalar; tümüyle karalama amacıyla iftira ve kirli kampanyaların aracı haline getirilmek isteniyor" ifadelerini kullanan Bilgen şunları kaydetti:

HDP için hiçbir karşılık beklemeden fedakarca çalışan, büyük bedeller ödeyen insanlara duyduğum saygının bir gereği olarak bugüne kadar yürütmeye çalıştığım eleştiri, tartışma ve özellikle daha iyi olmasına yönelik önerilerimi artık tamamen bitiriyorum. Belli ki yaptığım öneriler, eleştiriler, tartışmalar; tümüyle karalama amacıyla iftira ve kirli kampanyaların aracı haline getirilmek isteniyor. Herkes layık olduğu şekilde yönetilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni parti sinyali

Ayhan Bilgen geçem pazartesi günü HDP'den istifa etmişti. Bilgen istifa mektubunda üyeliğini toplumsal kaygılarla sonlandırdığını kaydetmişti.

Bilgen, aralık ayının başında yaptığı açıklamada yeni bir siyasi hareketin içinde olduğunu, Aralık ayı içerisinde yeni oluşumu deklare edeceklerini ve bunun, 2023'te gerçekleşmesi durumunda gelecek seçimlere yetişecek bir siyasi partiye dönüşebileceğini açıklamıştı.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU