Keanu Reeves'in dövüş stili Matrix'ten John Wick'e nasıl değişti?

Ünlü aktör her iki film serisi için çok farklı dövüş teknikleri kullanmıştı

John Wick ve Matrix serilerinin merakla beklenen yeni filmleri Reeves'in oyunculuk ve dövüş kabiliyetlerine yönelik yeni bakış açıları sunabilir (Screenrant)

Kanadalı ünlü aktör Keanu Reeves en son Matrix Revolutions'da 2003'te rol aldıktan sonra John Wick kadar aksiyon ağırlıklı bir başka yapımda yer almamıştı. 2014'te John Wick'in ilk filmi için kamera karşısına geçtiğindeyse kullandığı teknikler epey değişmiş görünüyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reeves, Matrix için aylarca dövüş koreografı Yuen Woo-ping ve dublör Tiger Chen'le çalışmıştı. Matrix'te Neo tüm dövüş sanatlarını beynine indirmiş olsa da bu kadar kapsamlı bilgi herhangi bir oyuncudan istenemeyecek kadar fazla olurdu. Bu nedenle Reeves yumruk ve tekme tekniklerine yoğunlaşmıştı. 

John Wick'teyse Reeves'in dövüş stili fırlatma ve boğuşmaya odaklanmıştı. Bunun nedeniyse John Wick'in çekim süreciyle alakalı. 

Daha önce Scott Adkins'in YouTube'taki The Art of Action programına katılan John Wick serisinin yönetmeni Chad Stahelski, Reeves'in serinin başlangıcında bir süredir aksiyon ağırlıklı bir rol almadığını, bu yüzden de karakter için gereken eğitimi ona göre şekillendirdiğini söylemişti. 

Stahelski ikinci bir çekim ekibinin olmaması nedeniyle hem uzun çekimler yapmak zorunda kaldıklarını hem de hızlı hareket etmelerinin gerektiğini belirtmişti. 

Yönetmen bunları göz önünde bulundurarak Reeves'i hızlıca forma soktuklarını ve dövüş stilini değiştirerek bir nevi şaşırtmaca yaptıklarını ifade etmişti. 

Reeves de bu doğrultuda 15 haftalık bir eğitim programı uygulamış.

John Wick'in yeni filmi için 2022'yi beklemek zorunda olan hayranlar bu hafta vizyona girecek Matrix Resurrections'ta ünlü aktörün tekniğinin değişip değişmediğine göz atabilir.

Matrix serisinin 4. filmi 24 Aralık'ta vizyona girecek.

 

Independent Türkçe, Screenrant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU