"Zam geldi ama mini mini" diyen AK Partili'li eski vekil Hüsnüye Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı'nda yeni görev

Katıldığı bir programda "Doğalgaza zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir" diyen eski AK Partili vekil Hüsnüye Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyeliği'ne atandı

AK Parti 25 ve 26. Dönem Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyeliğine atandı / Ekran Görüntüsü: Kanal 42

Bazı kurum ve kuruluşlara ilişkin atama kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Zamlara ilişkin yaptığı açıklama uzun süre tartışılan 25. ve 26. dönem AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyeliğine atandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hüsnüye Erdoğan, ekim ayında katıldığı bir TV programında ekonomiye dair değerlendirmelerde bulunurken, doğalgaz, elektrik ve akaryakıta muhalefetin büyüttüğü ve sürekli dile getirdiği kadar bir zam gelmediğini savunmuştu.

"Türkiye'de o kadar pahalı bir benzin yok. Muhalefet çok yükleniyor" diyen Erdoğan, yurttaşın şikayet etmekte haklı olduğunu ancak onların dertlerine yine AK Parti ve  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın derman olacağını söylemişti.

Doğalgaza gelen zamları değerlendiren Erdoğan, "Geçen yıl doğalgazın birim fiyatı 1,99'du, şu anda 2,33. Doğalgaza zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir" ifadelerine yer vermişti.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Hüsnüye Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyeliğine atandı.

Diğer atamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Danıştay üyeliğine Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu 1. Hukuk Müşaviri Esma Aksoy seçildi.

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyeliğine Vedat Ali Tektaş atandı.

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliğine Prof. Dr. Vedat Işıkhan görevlendirildi, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu üyeliğine Prof. Dr. Recep Şentürk ve Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyeliğine Fazlı Kılıç getirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Zeliha Sağlam görevden alınarak yerine Musa Şahin atandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Cem Uraldı, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Hakan Ay, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne Mehmet Demircioğlu getirildi.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU