TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Piyasaların istikrara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınmasını bekliyoruz

Döviz kurunda yaşanan artışla ilgili açıklama yapan Hisarcıklıoğlu, döviz kurunda yaşanan artışın çok sayıda firmayı olumsuz etkilediğini ve endişelendirdiğini belirtti

Fotoğraf: AA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, döviz kurunda yaşanan dalgalanmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hisarcıklıoğlu, döviz kurunda yaşanan artışın birçok firmayı olumsuz etkilediğini kaydetti.

Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti:

Piyasalarda yaşanan çalkantı ve döviz kurlarının geldiği seviye bir çok firmamızı endişelendiriyor ve olumsuz etkiliyor.

Piyasaların ivedilikle istikrara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınmasını ve öngörülebilirliğin temin edilmesini bekliyoruz.

Dün Merkez Bankası'nın faizleri 100 baz puan düşürmesi sonrası, döviz kurunda yükseliş yaşanmıştı.  Dolar bugün ise 16,87 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Euro/TL 19'un üzerini gördü. Merkez Bankası'nın müdahalesi sonrası 16,50 seviyesine gerileyen dolar ilerleyen saatlerde yeniden yükseldi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU