Tehran Times, işaretlenmiş alanlarla dolu bir İsrail haritası yayınladı: Bir yanlış hareketinize bakar

İran´ın devlet bağlantılı Tehran Times gazetesi çarşamba günü İran güçlerinin istedikleri her yere saldırabileceklerini göstermek amacıyla işaretlerle dolu bir İsrail haritası yayınladı

İngilizce yayın yapan Tehran Times gazetesi, baş sayfaya Tahran'ın saldırıya uğraması halinde vuracağı hedeflerin yer aldığı İsrail haritası bastı / Fotoğraf: Tehran Times

İran devletine bağlı olarak İngilizce yayın yapan Tehran Times gazetesi, baş sayfaya Tahran'ın saldırıya uğraması halinde vuracağı hedeflerin yer aldığı İsrail haritası bastı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haritanın İran füzelerinin vuracağı olası hedeflere işaret eden kırmızı noktalardan neredeyse görünmez halde olması dikkat çekti.

Haritanın üzerine "Bir yanlış hareketinize bakar" manşetini atan Tehran Times, ara başlıkta "Tehdit ve baskılar İran'a işlemez" dedi.

İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bagheri salı günü yaptığı açıklamada, "Kimseyi vurmak niyetinde değiliz, ancak operasyonel ve taktik düzeyde kararlı bir yanıt vermeye hazırız" dedi.

"Ellerini çek"

Viyana'da 2015 tarihli İran nükleer anlaşmasını canlandırmaya yönelik görüşmelerin yeniden başlamasıyla İsrail'in faaliyetlerini yoğunlaştırdığına dikkat çeken Tehran Times, İsrail'in en çok endişe uyandıran hamlelerini şöyle sıraladı:

Cihatçı teröristlerle mücadelede Tahran'ın yardımına koştuğu Suriye'deki hedeflere yönelik İsrail hava saldırılarının sürmesi, İsrail ordusu ve istihbaratının İran'ın balistik füze programına aman vermemesi için ABD'ye baskı yaptığına dair haberler, İsrail ordusunun İran'a yönelik saldırı simülasyonu yapacağı Akdeniz'deki planlanmış tatbikatları

Makalede tüm bunlardan İsrail'e atıfla "Ellerini çek" sonucuna varıldı.

Gazete, Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney'in 2013'teki sözlerini hatırlattı. Hamaney, "Askeri saldırı tehdidinde bulunuyorlar ama onlar bir hata yaparlarsa İran'ın Tel Aviv ve Hayfa'yı yok edeceğini biliyorlar"’ ifadelerini kullanmıştı.

 

Sputnik Türkçe, Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU