Ekrem İmamoğlu 9 puan farkla kazandı: Bu zafer değil yeni bir başlangıç, her şey çok güzel olacak

Ekrem İmamoğlu konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi, uyum içinde çalışmak için hazırım dedi, mazbatayı aldıktan sonra ziyaret talebini iletti

Ekrem İmamoğlu sandık sonuçlarını CHP'nin İstanbul'daki Seçim Koordinasyon Merkezi'nde takip ediyor.

İmamoğlu'nun ilk açıklamasından önemli bölümler: 

"Öncelikle bugünkü 23 Haziran'da yaptığımız İstanbul seçimi ve tabii ki anlamlı bu seçimin en önemli ifadeleruinden birisi de Türkiye'nin demokrasi sürecine olacak katkısıyıdı. Dünya kenti İstanbul'umuza hayırlı olsun. Bugün yüzbinlerce diye ifade edebileceğim yol arkadaşlarıma, günün kahramanlarına minnet duygularımı belirtmek istiyorum. Emeklerini yanımda hissediyorum. Onlar bugünün demokrasi kahramanları. Bugün halihazırda elimizdeki seçim verileri süreci netleşmeye dönük oluştursa da net sonuçlar tutanaklarla olur. Dolayısıyla arkadaşlarıma, sonuç netleşinceye kadar görev başında kalmalırını önemle rica ediyorum. Asla sandıkları terk etmemenizi rica ediyorum. tarihi sorumluluk hala devam etmektedir." 

"16 milyon İstanbullu adalete olan güvencimizi tazelemiştir"

"Biz Türkiye'de demokrasi saatinin her zaman tıkır tıkır çalışmasından yana olanlardanız. Demokrasinin saati 31 Mart'ta çalışmadı. Saatleri durduduraka zamanın akışını engelleyemezssiniz. Vatandaş 31 Mart'tan bu yana yapılan haksızlıkların hesabını bir avuç insana kesmiştir. Yeni bir başlangıç anlamına geliyor. Bu yeni sayfada artık hoşgörü olacak, israf kibir ve ötekileşterme bitecek. Bugün 16 milyon İstanbullu adalete olan güvencimizi tazelemiştir. "

"Bugün benim için sandıktan sefer görev emri çıkmıştır"

"Tüm seçmenler, AK Partili seçmenlere, Vatan partisi, DSP, HDP seçmenlerine, MHP seçmenlerine, tüm seçmenlere. ister Türk ister Kürt kısacası bu vatanın asil vatandaşlarına, dualarıyla beni ayakta tutan annelerimize, kadınlara, beyefendilere, kampanya direktörümüze, ilk günden beri yanımda olan basın danışmanıma, yüzlerce yol arkadaşıma, her zaman yanımda olan polis ve güvenlik görevlilerine, sandıkta görev yapan demokrasi aşığı partililerimize, Türkiye'nin dört bir yanından milyonlarca vatandaşımıza, yurdumun güzel insanlarına, 16 milyon İstanbulluya yürekten teşekkür ediyorum. seçimi bir kişi, bir parti değil bütün istanbullular kazanmıştır. Kısa sürede herkes böyle hissedecek. Kimseyi ayırmadan kimseyi dışlamadan çalışacağım. Bugün benim için sandıktan sefer görev emri çıkmıştır, bu benim hayatımdaki en değerli en onurlu görevdir. Layıkıyla yapmaktan başka hiçbir önceliğim olmayacaktır."

"Seçim döneminde bana, aileme yapılanları unutmak istiyorum"

"Görüntüsü, siyasi düşüncesi çok farklı olan insanlar olarak buluştuk. Artık önyargı ve ayrıştırma dönemi bitmiştir, kardeşlik sevgi ve saygı dönemi başlamıştır. ben bu şehri tek başıma yönetecek değilim öyle bir deha dünyada yok zaten. Parti merkezlerinden alınan referans kağıtlarıyla işe girme dönemi bitmiştir. Siyasi partiler kutsal değildir, liderleri de kutsal değildir. Onları kutsallaştırmak doğru değildir. Liderlerin yeri milletin üstü değil içidir. Egemenlik kayıtsız şartsız sadece milletindir. Milyonlarca oy almak sevgi gösterilerine mazhar olmak liderlerin ayaklarını yerden kesmemeli. Milyonlarca insana mahçup olmamak için çok çalışacağım. 23 Haziran'da hem ittifak hem parti adayı hem bağımsız aday olarak çalışan tüm rakiplerime, tüm adaylara teşekkür ediyorum. Seçim döneminde bana, aileme ve çalışma arkadaşlarıma yönelik yapılanları unutmak istiyorum. "

"Sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum..."

"Bu vesileyle devletin başına Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenmek istiyorum; İstanbul'un acil sorunlarında merkezi ve yerel yönetimin uyum içinde çalışmasını sağlamanın önemi ortadadır. Konuştuğumuz şey 16 milyon vatandaşımızın ihtiyacıdır. Sizinle uyum içerisinde çalışmaya hazırım. Mazbatamızı alıp göreve başlamanın ardından yol haritamızı hazırlayıp sizi ziyaret etme talebimi size iletiyorum.  Vatandaş siyasi kavgalardan bıktı. Hizmet üretim ve çözüm bekliyor. Mazbatamızı alıp başlamanın ardından görüşlerinizi almak ve görüşlerimizi aktarmak için sizinle görüşme talebimi buradan iletiyorum" 

"Bu bir zafer değildir, yeni bir başlangıçtır"

"31 Mart'tan sonra da her şey çok güzel olacak demiştim Göreceksizin öyle de olacak. Değerli İstanbullular bu güzel akşamda mutlu olacağız ve sevineceğiz. Ama bu başka birinin kalbini kırmak anlamına gelmez. Bu bir zafer değildir. Yeni bir başlangıçtır. Her vatandaşımıza eşit davranacağımızı buradan duyurmak istiyorum. İstanbul'a yeni bir başlangıç hayırlı uğurlu olsun."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU