Kılıçdaroğlu: İttifak kabul ederse cumhurbaşkanı adayı olmamda bir sorun yok

CHP lideri, TÜİK’in kendisine kapıları kapatmasına tepkisini sürdürdü

Fotoğraf: Haber Global

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK’in kendisini içeri almamasına ilişkin, “Kendilerini rezil ettiler” dedi.

Haber Global’de Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk olan Kılıçdaroğlu, “Artık, vatandaşın canına tak etti. TÜİK enflasyonu düşük gösterince emeklinin, memurun, işçinin maaşına da az zam yapılacak. Rakamları düşük gösterin, diye talimat veriyorlar” dedi.  

“Siz siyasetçi olsanız buna göz yumabilir misiniz?” diye soran CHP lideri, “TÜİK' e gittik. Milletvekili arkadaşlarım vardı. Ben geleceğim diye kapıyı kapatmışlar, 'Biz kapıyı açamayız' dediler. İlk kez seçimle gelen milletvekiline resmi devlet dairesi kapatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Dünya kamuoyunun buna şahit olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Normalde randevusuz gidilebiliyor. Ama ben gittiğim için kapıyı kapattılar” diye konuştu.

"TÜİK Başkanı'nı Meclis'e sokmadık"

CHP lideri, TÜİK Başkanı'nı Meclis'e sokmadıklarını söyledi.

“Bu millet bu iktidara artık güvenmiyor”

“Memleketi bu hale kim getirdi?” diye soran CHP lideri şöyle devam etti:

Yeni iktidar olsalar, yeni bir model getirdik diyecekler. Parayı pul ettiler. Bay Kemal denilince kızmıyorum. Devleti yönetme erkini kaybetmişler. Bu millet bu iktidara artık güvenmiyor. Güvense parasını dolar olarak tutmaz zaten. "TL alıp dolara yatıranlar ahlaksızdır" demişler. 128 milyar doları satarken ahlak mı vardı? Devlet içinde öyle bir noktaya geldik ki. Seçime kadar ne götürsek kardır. O noktaya geldik şu anda. Onların bürokratları, yöneticileri de öyle diyor. Tam bir soygun düzeni var şu anda.  2021 bu yılın başında net 2 bin 825 liraydı asgari ücret. O büyük kalkınma hamleleri onların olsun. İşçiye bugün 384 doları teslim edin. Şimdi bu parayı verirlerse bu yılın kayıpları önemli ölçüde telafi edilecek. 5 bin 376 TL işçiye vermek zorundalar. Aksi takdirde iktidarın eli işçinin cebinde.

Sanayicinin de korunması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Asgari ücretin gelir vergisinden muaf olması lazım. Bu piyasanın canlanması için de çok önemli. Yoksa insanları açlığa mahkum edeceksiniz. 31 Aralık'ta dolar kuru neyse 384 dolar ile çarpıp tam karşılığını vereceksiniz” dedi.

"İttifak kabul ederse cumhurbaşkanı adayı olurum"

Kılıçdaroğlu, "İttifak kabul ederse cumhurbaşkanı adayı olmamda bir sorun yok" diyerek, "İttifak liderleri ile bu konu hakkında hiç konuşmadık. Eğer ki ittifak kabul ederse Cumhurbaşkanı adayı olmaktan gurur duyarım. Bir araya gelip oturup karar vermemiz lazım" ifadelerini kullandı.

 

Haber Global

DAHA FAZLA HABER OKU