Memleket Partisi Genel Başkanı İnce: Asgari ücret Türkiye'de 5 bin lira olmalı

Muharrem İnce, “En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyinde olmalıdır” dedi

 İnce, Tekirdağ'da partisinin Çorlu İlçe Başkanlığı binasının açılışına katıldı / Fotoğraf: AA

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, temel ihtiyaç malzemelerinde KDV'nin sıfırlanması gerektiğini söyledi.

İnce, Tekirdağ'da partisinin Çorlu İlçe Başkanlığı binasının açılışı dolayısıyla Gaziler Parkı'nda yaptığı konuşmada, her hafta bir ilde, bir ilçede açılış yaptıklarını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Partisinin 58 ilde, 5-6 ay gibi kısa sürede örgütlendiğini, önlerinde daha zaman olduğunu anlatan İnce, milletin isteğiyle birinci parti olacaklarını savundu.

Ülkede yapılması gereken şeyler olduğunu vurgulayan İnce, "Ülkede özgür medya, bağımsız yargı, kuralların işlediği bir piyasa ekonomisi, liyakat ve şeffaf kamu yönetimi olmazsa, marka üretemezsen, sen huzura kavuşamazsın. Biz Memleket Partisi olarak öncelikli sektörleri belirleyeceğiz. Tarım ve tarıma dayalı sektörleri destekleyeceğiz, demokrasimizi beş yıldızlı yapmadan, turizmimizi beş yıldızlı yapamayız. Tekstile, turizme, savunma sanayine öncelik vereceğiz" dedi.

İnce, hükümetin politikalarını eleştirerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

Memlekette acil olarak yapılması gerekenler var. Bir asgari ücret tartışması yapıyorlar, senaryo, tiyatro. Asgari ücret Türkiye'de 5 bin lira olmalı. Doğrusu budur, gerisi kandırmacadır. Temel ihtiyaç malzemelerinde KDV sıfırlanmalıdır. Özellikle öğrenciler için özel iletişim vergisi kaldırılmalıdır. Elektrik faturalarındaki sayaç okuma bedeli sıfırlanmalıdır, tarımdaki vergiler sıfırlanmalıdır, en düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyinde olmalıdır.

Partililere izlettiği videonun ardından 2018'deki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olarak kendisinin üzerine düşeni yaptığını belirten İnce, eski partisinin kendisine ve sandıklara sahip çıkmamasını eleştirdi.

Daha sonra İnce, parti teşkilatı üyeleri ve gençlerle kurdele keserek ilçe başkanlığı binasının açılışını yaptı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU