Yemek için çöpü karıştırırken bulduğu Noel ağacı, 12 yaşındaki çocuğa umut ışığı oldu

"Daha önce hiç Noel ağacım olmamıştı"

İnternette viral hale gelen kareyi, fotoğrafçı Joao Paulo Guimaraes yakaladı (AFP)

Brezilya'da yoksul bir ailenin çocuğunun çöpte yemek ararken bulduğu Noel ağacı, ailesinin bu yılki Noel'i rahat geçirmesine vesile oldu.

12 yaşındaki Gabriel Silva, ülkenin kuzeydoğusundaki Pinheiro bölgesinde, bir çöplüğün yanındaki çamurdan yapılma barakada annesi ve iki erkek kardeşiyle yaşıyor.

Bölgedeki diğer yoksul aileler gibi Silva ailesi de çoğunlukla çöplükte bulduğu yemek artıklarıyla ve geridönüşüm malzemelerini toplayıp satarak hayatta kalmaya çalışıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

8 Kasım'da her zaman olduğu gibi yine okul çıkışı annesiyle birlikte çöplükte yemek aramaya giden Silva, bu sefer bir çöp poşetinin içinde ufak bir yapay Noel ağacı buldu.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Silva, "Daha önce hiç Noel ağacım olmamıştı" dedi.

O anın fotoğraflarıysa sosyal medyada viral oldu. Silva'nın devasa çöplükte Noel ağacını bulduğu kareleri gören birçok kişi aileye yardım gönderdi.

Anne Maria Francisca Silva, "Kıyafetler, şilteler ve sepetlerce yemek geldi. Tanrı'ya şükürler olsun, bu yıl Noel'i iyi şekilde geçirebileceğiz" ifadelerini kullandı.
 

brezilya-yoksulluk2.jpg
Silva'nın çöpten bulduğu Noel ağacının fotoğraflarını gören bağışçılardan biri, ailenin evine gerçek bir Noel ağacı gönderdi (Instagram/@joaopaulofotografia)


Buna ek olarak internet üzerinden başlatılan bir kampanyayla ilk etapta 500 Brezilya Reali (yaklaşık 1236 TL) bağış toplandı.

Kuyudan eve su taşımak için sürekli kova kullandıklarını söyleyen 45 yaşındaki Maria, bunun yerine artık bağış parasıyla bir hidrolik pompa kuracaklarını belirtti.

Ayrıca Silva'nın öğretmenlerinden biri de kendisine bir bisiklet hediye etti.
 

ezgif-7-117d22995b07.jpg
Eve gelen hediyeler arasından Silva'nın favorisi kırmızı bisiklet oldu (AFP)


Yaşananlardan sonra bölgede ünlendiğini anlatan Silva, "Her gün benim fotoğrafımı çekmek istiyorlar ve bana soru soruyorlar" dedi.



Independent Türkçe, France 24

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU