Erdoğan: Her alanda stokçuluk yapanlar var, bedelini ağır ödeyecekler

Bazı ürünlerin artan fiyatlardan dolayı stoklandığı konusuna değinen Erdoğan, "Sen mi stokçuluk yapıyorsun, bedelini ağır ödeyeceksin. Hele hele gıdada bunu yapanlara buyur yoluna devam et diyemeyiz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar'a gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesi açıklamalarda bulundu.

Türkiye ve Katar arasındaki işbirliğinin ileri noktalara taşıdıklarını söyleyen Erdoğan, bu ziyaret ve yeni anlaşmalarla birlikte ili ülke arasındaki dayanışmanın daha da güçleneceğini ifade etti.
Erdoğan, "Ortak gündemimizde yer alan bölgesel konularda da fikir teatisinde bulunacağız. Kuvvet komutanlığımızda görev yapan Mehmetçiklerle ve komutanlarla hasbihal edeceğim" dedi

"Körfez ülkeleriyle de işbirliğimizi geliştirmiye çalışıyoruz"

Erdoğan, Körfezdeki diğer ülkelerle de işbirliğimizi geliştirmeye çalıştıklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

Türkiye olarak hiçbir ayrım yapmadan Körfez'deki kardeşlerimizle ilişkilerimizi ilerleteceğiz. Muhalefetin rahatsızlıklarını biliyoruz. Buna rağmen bu ilişkileri devam ettirmekte kararlıyız. Katar'a yönelik konulan ablukalar bu yılın başından itibaren kaldırıldı. Körfez ülkeleri arasında dayanışma tesis edildi. Nasip olursa şubat ayı içinde geniş bir heyet ile Abu Dabi'ye bir ziyaretimiz olacak. Ekonomik ilişkilerde atılan adımları daha da etraflıca ele almak suretiyle, bu konuda gerek Türkiye'de gerekse BAE'de yapılan ve yapılacak yatırımlarla bunu perçinleyeceğiz. Bölgenin en güçlü ülkelerinden biri olan Katar'la attığımız adımlar bunun nişanesidir. Rakamlar ufak rakamlar değil. Ciddi yatırımlarla bunu sürdürüyoruz. Türk işadamlarına yönelik Katar'ın yaklaşımı çok çok yüksek rakamlardır. Katar'daki işlerin tutarı yaklaşık 15 milyar tutarındadır. 

"Umarım Taliban verdiği sözleri tutar"

Afganistanve Taliban yönetimi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Taliban yönetiminin üst düzey temsilcilerinin Türkiye ziyareti oldu. Kendileri özellikle de gerek kadınların sosyal hayattaki yeri ile ilgili alakalı, gerek çocukların eğitimi ile ilgili alakalı verdikleri sözler var. Temenni ederiz ki bu sözler tutulur.  Katar'la olan dayanışmamızda Taliban yönetiminin Afganistan'daki havalimanının yönetimi ile alakalı Türkiye - Katar işbirliği ile yönetilmesini talep ediyorlar. Bunu gündemimize aldık. Özellikle kadın ve çocukların eğitimi, sosyal hayattaki yerleri hassasiyetlerimiz arasındadır" dedi.

"Stokçuluk yapanlar bedelini ağır ödeyecek"

Asgari ücret konusuna değinen Erdoğan, görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, işçilerin kesinlikle zora sokulmayacağını belirterek, "Asgari ücret noktasında inşallah en uygununu, en ideal olanını gerek brüt ve gerek net olarak masaya yatırarak nihai kararımızı vereceğiz. İşverenin de alınan kararla memnun olması lazım. İşçinin emeğine, işverenin de yatırım gücüne ihtiyacımız var" dedi.

Piyasadaki yüksek fiyat artışları sonrası bazı ürünlerin raflarda bulunmaması ve stoklandığını iddialarıyla ilgili konuşan Erdoğan şöyle devam etti:

Benim en çok rahatsız oldupum konu stokçuluk. Stokçuluk, Diyanet İşleri Başkanımın yanında bunu konuşmak bana düşmez ama bizim dinimizde haramdır, böyle bir şeye gidemezsiniz. Görüyoruz ki stokçuluk yapanlar var her alanda. Otomotiv sektöründe bile stokçuluk var. Kapalı alanlara sıfır otomobiller depolanmak suretiyle yapıyorlar. Gıdada stokçuluk yenilir yutulur bir şey değil. Ticari müeyyide çok düşük. Mehmet Bey'e de söyledim, 'Hazırlıklarınızı yapın', müeyyideyi onları rahatsız edecek noktaya çıkaralım ki ondan sonra yapabiliyorsa yapsın bakalım. Bedelini ağır ödeyecekler. Sen mi stokçuluk yapıyorsun, bedelini ağır ödeyeceksin. Hele hele gıdada bunu yapanlara buyur yoluna devam et diyemeyiz. 

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kıbrıs Rum Kesiminde Larnaka Büyük Camisi’ne yapılan saldırıya ilişkin, "Güney Kıbrıs'taki bu operasyon karşılıksız kalmayacak. Sabotajlara gitmenizin bedelini çok ağır ödersiniz. 6 tane camimiz var Güney Kıbrıs’ta. Camilerin güvencesi Güney Kıbrıs yönetimidir" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU