Selvi: Nusaybin’deki bombanın hedefi neydi?

"Belli oldu ki 2023 seçimlerine giderken terör örgütü, bu tür eylemlerle bölgeyi korku iklimine sokmak ve sindirmek istiyor. Ama başaramayacak"

Fotoğraf: Twitter

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Mardin'in Nusaybin ilçesinde özel aracının altına yerleştirilen patlayıcı kontrollü olarak imha edilen polis memurunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'teki programı için takviye gönderilecek ekipte yer aldığı” konusunda bir köşe yazısı kaleme aldı. Selvi, “Belli oldu ki 2023 seçimlerine giderken terör örgütü, bu tür eylemlerle bölgeyi korku iklimine sokmak ve sindirmek istiyor. Ama başaramayacak” dedi.

Hürriyet yazarı, bugünkü köşesinin ilgili kısmında 2011’den bir anısını anlatarak başladı:

2011 yılıydı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Diyarbakır’dan başlayıp Şırnak ve Mardin’i içine alan bir bölge turuna çıkmıştık. Uğradığımız duraklardan biri Nusaybin’di. O günkü yazıma, “Kepenkleri kapalı, yürekleri açık insanların şehri, Nusaybin’den” diye başlamışım. Terör örgütün baskısıyla kepenkler kapatılmış, adeta sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Sadece iki fırın açıktı. Beşir Atalay, şehir meydanındaki parkta halkla sohbet etmek istemiş ancak az sayıda insan dışında katılım olmamıştı. Beşir Atalay, “Kepenkleri açacağız” diye açıklama yapmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nusaybin’deki araçta bomba bulunmasının kendisini o günlere götürdüğünü söyleyen Selvi, şunları yazdı:

PKK ile tarihin en başarılı mücadelesi veriliyor. Bırakın kepekleri kapatmayı, adım adım PKK’nın bölgedeki kepekleri kapatması noktasına doğru ilerleniyor. Buna rağmen, PKK’nın bombalı araçla yapmayı planladığı eylemi iyi değerlendirmek gerekiyor. Bombanın hedefinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Siirt mitingi olduğu belli. İkinci hedef ise 2023 seçimleri. Belli oldu ki 2023 seçimlerine giderken terör örgütü, bu tür eylemlerle bölgeyi korku iklimine sokmak ve sindirmek istiyor. Ama başaramayacak. Çünkü artık inisiyatif güvenlik güçlerinin elinde. Sadece Türkiye değil, Kandil dahi PKK için güvenli bölge olmaktan çıktı.

Hürriyet yazarı, yazısının ilgili kısmını şöyle sonlandırdı:

Şundan eminim. O failler bulunacak. PKK’nın 2023 seçimleri öncesinde bölgede oluşturmak istediği korku iklimine izin verilmeyecek. Ama PKK’nın 2023 seçimlerine giderken yine baskı, tehdit ve katliamları devreye sokmak istemesi, HDP ile ilişkiler konusunda CHP’nin yeni bir durum değerlendirmesi yapmasını gerektirebilir.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU