Ahmet Hakan: E ama Erdoğan haksız mı birader?

"Tüm kadınlara tanınan seçilme hakkını, başörtülü kadınlara tanımadığınız yalan mı?"

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, “Her ne kadar kadınlarımız, seçme ve seçilme hakkını 1934 yılında elde etmişlerse de, haklarını özgürce kullanmaya AK Parti ile başlamışlardır” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hak verdiğini söyledi.

Hakan, Erdoğan’ın söz konusu mesajı kadının seçme ve seçilme hakkına kavuşmasının 87. yıldönümünde yayımladığı mesajda kullandığını hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bu cümleden yola çıkarak alay edenler var, öfkeli şeyler yazanlar var, çileden çıkanlar var, gerçeğe aykırı bir beyanla karşılaşmış gibi şaşıranlar var” diye yazan Hakan, Erdoğan’a hak verdiğini şu satırlarla anlattı:

Böyle yapanlar, Erdoğan’ın ne demek istediğini anlamıyorlar. Anlamıyorlar, çünkü... Akıllarına asla ve kata başörtüsü yasağı gelmiyor, gelemiyor. Empati yoksunluğundan mıdır? Yoksa kendi başına gelmeyen sorunu sorun olarak kabul etmeme bencilliğinden midir? Bilemiyorum. Oysa Erdoğan, mesajında hem ne demek istediğine açıklık getiriyor hem de Atatürk’ün hakkını vurgulu biçimde teslim ediyor.

Söylediği şu: “Gazi Mustafa Kemal’in ortaya koyduğu vizyonun, maalesef ondan sonra gelen vesayetçi zihniyet tarafından devam ettirilmediğini görüyoruz. Ekonomiden eğitime kadar her alanda Gazi’nin emanetine ihanet edenler, kadınlarla ilgili atılan adımları da sabote ettiler.”

E haksız mı birader? Tüm kadınlara tanınan seçilme hakkını, başörtülü kadınlara tanımadığınız yalan mı? Seçilen bir kadına hayatı zindan ettiğiniz yalan mı?  “Dışarı! Dışarı!” diye tempo tuttuğunuz yalan mı?

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU