Babacan’dan Erdoğan’a yanıt: Yahu siz niye 13 yıl boş tenekeyle çalıştınız?

"Madem bir imzayla her istediğini yapıyorsun, hadi ekonomiyi düzelt, enflasyonu tek haneye düşür"

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine “boş teneke” ifadesini kullanmasına tepki gösterdi.

DEVA Partisi lideri Babacan, partisinin 1. Esenyurt İlçe Kongresi’nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın “Fakat bu CHP yanına taktığı o bazı tiplerle.. Adeta arkasında boş teneke... Ne diyorlar? 'İşte biz şuraya çıkarmıştık.' Şunu bir defa bilmeniz lazım. Benim başbakan olduğum yerde senin sesin çıkabilir mi? 'Utanmadan sıkılmadan ben bunu yaptım ben şunu yaptım. Yahu sen ne yaptın? Başbakan benim imzayı ben atıyorum... 'Ben bunu yaptım şunu yaptım.' İnsan utanır utanır. Ama bunlarda ne ar-ı namus ne ırz-u haya, gelen geçti, gelen geçti, gelen geçti” şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Babacan, şunları kaydetti:

Öncelikle biz DEVA Partisi olarak kimsenin peşinden gitmiyoruz, bizim başımız dik. Kendisiyle çalıştığımız yıllarda arkasından gitmedim, yanınızda yürüdük. Yanlış yola girince ben gelmiyorum, size müsaade dedik. Hepten yanlışa girince de bize müsaade dedik. Bana boş teneke demiş dün. Yahu siz niye 13 yıl boş tenekeyle çalıştınız? Cumhuriyet tarihinin en çok bakanlık yapılmış kişilerinden biriyim ben. İmzayı atan bendim diyor. Madem bir imzayla her istediğini yapıyorsun, hadi ekonomiyi düzelt, enflasyonu tek haneye düşür. Madem keramet imzada hadi bakalım! Ülkenin kötüye gidişinin altındaki imza sizin.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Siz kimin peşinden gittiğinizin farkında mısınız?"

“Biz kimsenin kuyruğunda veya arkasında değiliz” diyen Babacan, şöyle devam etti:

DEVA Partisi olarak alnımız açık, başımız dik emin yürüyoruz. Bizim ortağımız yok, sizin iki ortağınız var. Bir büyük ortak var kendisi, küçük ortak Bahçeli, küçüğün küçüğü de Perinçek. Çin politikası diye Perinçek'in politikasını anlatıyorsunuz ya. Siz kimin peşinden gittiğinizin farkında mısınız? Daha düne kadar sizin iktidarınıza o kadar ağır hakaretler eden Bahçeli değil mi? Hepsini yuttunuz, kol kola yürüyorsunuz. İktidarınızın anahtarı Bahçeli'de şimdi. O desteği çekse ne yapacaksınız?

"Şu üç günlük dünyada değmez"

DEVA lideri, şöyle devam etti:

Sayın Erdoğan, gerçekten değmez. Şu üç günlük dünyada dilinizi, ruhunuzu, zihninizi bu kadar kirletmenize değmez. Bu neyin hırsıdır, anlamakta zorluk çekiyorum. Böyle çirkin bir dil kullanacak kadar neyin öfkesine esir olduğunuzu anlamaya çalışıyoruz. 1994’te ve 2002’de size oy veren vatandaşlarımız bu dile oy vermedi. 2007’de askeri vesayete karşı yanınızda yer alan milyonlar, 2011’de demokratikleşme umudunu sizde görenler, bu çirkin üslup için size destek olmadı.

Ekonomi için öneriler

Babacan, “Erdoğan ekonomiyi düzeltmek, enflasyonu düşürmek istiyorsa beni dinlesin. Bana geçen 'Bir de kalkmış bana ders vermeye çalışıyor' demişti ama ihtiyacı var. Anlatıyorum” dedi ve önerilerini şöyle sıraladı:

Konuşunca doğruyu söyleyeceksin. Söz verince tutacaksın. Emanete ihanet etmeyeceksin. Hakka hukuka bağlı olacaksın. Dürüst ve işinin ehli liyakatlı kadrolarla çalışacaksın. Karar alırken ortak akılla hareket edeceksin. Her an hesap vermeye hazır olacaksın.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU