AK Parti'li Dağ: Erdoğan'ın Siirt mitingine bombalı saldırı girişimi önlendi, miting bitene kadar kamuoyuna duyurulmadı

"Siirt mitingini sabote etmek istediler. Mersin'le karşı karşıya getirmek gibi bir düşünceleri vardı belki"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen açılış törenine katıldı ve halka hitap etti / Fotoğraf: AA

Mardin'in Nusaybin ilçesinde özel aracının altına yerleştirilen patlayıcı kontrollü olarak imha edilen polis memurunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'teki programı için takviye gönderilecek ekipte yer aldığı belirlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nusaybin'de Çevik Kuvvet Büro Amirliğinde görevli polis memurunun park halindeki özel aracının altına el yapımı patlayıcı yerleştirildi.

Patlayıcının tespit edilmesi üzerine olay yerine bomba imha uzmanı görevlileri yönlendirildi.

Ekipler, patlayıcıyı kontrollü şekilde imha etti.

Olay yeri inceleme ekipleri, düzenek ve araçta şüphelilere yönelik parmak izi taraması yaptı.

Patlayıcıyı yerleştirenlerin yakalanması için başlatılan çalışma sürüyor.

Arkadaşı fark etti

Aracına patlayıcı tuzaklanan polisin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Siirt'te gerçekleştirilen programı için takviye olarak gönderilecek ekipte yer aldığı öğrenildi.

Polis memurunun şahsi aracı ile söz konusu göreve gitmek için ikametinden ayrıldığı, kendisi gibi dış göreve gidecek polis memuru arkadaşını ikametinden aldığı sırada, arkadaşının, aracın altında bir cisim olduğunu fark ettiği belirlendi.

"Mitingi sabote etmek istediler"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN Türk'te katıldığı programda bombalı saldırı girişimi hakkında açıklamalarda bulundu.

Dağ, "Mardin'de görev yapan bir polis memurunun şahsi aracına yapılmış bir düzenek ve bununla Siirt'e geldiğinde infilak ettirmeyle ilgili bir planlama. Miting bitene dek kamuoyuna bununla ilgili herhangi bir haber geçme durumu olmadı. Ayrıntılar soruşturma devam ettikçe ortaya çıkacaktır" dedi.

Bölgenin terörden arındırıldıkça ekonomik olarak sıçrama yapma noktasına geldiğini belirten Dağ, "Siirt mitingini sabote etmek istediler. Mersin'le karşı karşıya getirmek gibi bir düşünceleri vardı belki. Huzur ortamını ortadan kaldırmaya çalışanlar var. Bu aracın altındaki düzenek sabah tespit ediliyor ancak kamuoyunda herhangi bir infial olmasın diye bilgilendirme biraz bekletilmiş. Bunun tespit edilmiş olması başlı başına bir emniyet görevlisinin dikkati olarak değerlendirilebilir. Bu tarz hususlarda ciddi bir tecrübemiz var" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bugün düzenlenen Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış törenine katılarak konuşma yapmıştı.

 

Independent Türkçe, AA, CNN Türk

DAHA FAZLA HABER OKU