Çin Devlet Başkanı Şi, "dinin Çinleştirilmesi" çağrısı yaptı

Şi, ülkedeki dini inançların Çinleştirilmesi ve sosyalist topluma uyumu sağlamak üzere etkin şekilde yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping,  "Çin özelliklerine sahip sosyalist dini teorileri desteklemeli ve geliştirmeliyiz" dedi / Fotoğraf: AFP

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ülkedeki dini inançların "Çinleştirilmesi" ve toplumsal uyumu sağlamak için etkin şekilde kullanılması çağrısı yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"People's Daily" gazetesinin haberine göre, Şi, Pekin'de düzenlenen Din İşleri Çalışma Konferansı'nda konuştu.

Parti ve hükümet yetkililerinden oluşan gruba hitap eden Şi, ülkedeki dini inançların Çinleştirilmesi ve sosyalist topluma uyumu sağlamak üzere etkin şekilde yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

"Sosyalist dini teorileri desteklemeli ve geliştirmeliyiz"

"Çinleştirme" kavramını, "dini çevrelerin vatanseverliği teşvik etmesi, Çin ulusuna ve kültürüne aidiyeti pekiştirmesi" olarak tanımlayan Şi, ayrıca inançların ülkeyi yöneten Komünist Partisine ve Çin'e özgü sosyalizme bağlılığı güçlendirmesi gerektiğini belirtti.

Şi, parti kadrolarına, ülke yönetiminde dini inançların önemini kavramalarını tavsiye ederek, "Çin özelliklerine sahip sosyalist dini teorileri desteklemeli ve geliştirmeliyiz. Dinin Çinleştirilmesi doğrultusunda geniş dindar kitleleri parti ve hükümet etrafında birleştirmede ısrar etmeli, etkin ve sağlıklı dini ilişkiler kurmalıyız" dedi.

2019'da ilk adım atılmıştı

Şi Cinping yönetimi, 2019 yılında Kur'an, İncil ve Budist Sutraların meallerinin Maoist Çin Komünist Partisi'nin ideolojisine göre yeniden yazılması için ilk adımı atmıştı.

ÇKP üyelerine "dini inancınız olmasın, bu kırmızı çizgimiz" mesajı

Çin Komünist Partisi (ÇKP), üyelerine dindarlık uyarısı yapmıştı.

Çin’in din işlerinden sorumlu kurumunun başkanı Wang Zuoan, geçen ay ÇKP Merkez Komitesi organı Qiushi Journal’da yayımlanan makalesinde, üyelere dini inanç konusunda şu mesajı vermişti:

Parti üyelerinin dini inançları olmamalı. Bu, bütün üyeler için kırmızı çizgidir. Partililer sıkı Marksist ateistler olmalı, parti kurallarına uymalı. Partililerin dinde değer ve inanç inanç aramaya izni yoktur

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU