Erdoğan: Faizi şu anda düşürüyoruz ve enflasyonun da inşallah düştüğünü hep birlikte göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Faiz sebep, enflasyon neticedir” dedi

Ekran alıntısı: YouTube

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Faiz sebep, enflasyon neticedir” diyerek, “Faizi şu anda düşürüyoruz ve enflasyonun da inşallah düştüğünü hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, TRT canlı yayınına katıldı, açıklamalarda bulundu.

“Büyümeyi istikrarsız hale getirmelerine müsaade etmeyeceğiz ve biz bu sarmaldan çıkacağız” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Kur-faiz spekülasyonu ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla bu spekülasyonu ancak biz engelleriz” diye konuştu.

“Büyüme beklentimiz yüzde 10”

Yıl sonu büyüme beklentisine ilişkin konuşan Erdoğan, “10'u bulacağız. Bizim tahminimiz asgari 10 ama üzerine de çıkabilir” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Amacımız kısa sürede 11 bin firmamızın toplam tutarı 10 milyar lirayı bulan krediden faydalanmasını sağlayarak, 50 bin yeni istihdamın önünü açmak. İki önemli destek paketi hazırladık. 50 kişinin altında çalışanı olan firmalarımıza yeni istihdam için 100 bin liraya kadar krediye erişim sağlıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; 3, 4, 5 ve 6. teşvik bölgelerinde yer alan 58 ilde yatırım yaparak istihdam oluşturacak girişimcilere 7 puana kadar faiz desteği verileceğini bildirdi.

“Düşük faizle, üretimi ve ihracatı destekleyeceğiz”

Erdoğan, “Yeni ekonomi modeliyle, yüksek faiz verecek sıcak para çekme politikasını elimizin tersiyle itiyoruz” diyerek, “Düşük faizle, üretimi ve ihracatı destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

"Suud ile münasebetleri daha iyi konuma getirme gayretinde olacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan programda, "Suud ile münasebetleri daha iyi konuma getirme gayretinde olacağız. Mısır ile bakanlar seviyesinde devam ediyor, orada da çok farklı gelişmeler olabilir" ifadelerini kullandı.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU