Grimes, kendisini Marie Antoinette'e benzetti: "Eşitsizliğin sembolüyüm"

Ünlü şarkıcı bir süredir sosyal medyada paylaşım yapmıyordu

Grimes, Musk'tan ayrıldıktan sonra "uzayda lezbiyen komünü kuracağını" söylemişti (AFP)

Kanadalı şarkıcı Grimes, TikTok'ta eylülden bu yana paylaştığı ilk gönderide kendisini giyotinle idam edilen Fransa Kraliçesi Marie Antoinette'e benzetti. Müzisyen, "ateşli pop hayran topluluğunda eşitsizliğin sembolü" haline geldiğini söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gerçek adı Claire Boucher olan şarkıcı pazar üç TikTok videosu yayımladı. Grimes videolardan birinde şöhreti ve çevrimiçi olmaktan duyduğu endişeden bahsetti. Fransız Devrimi sırasında "vatan hainliğiyle" suçlanarak idam edilen Marie Antoinette'le kendisini kıyasladı.

"Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler" sözünü gerçekte söylememiş olsa da Marie Antoinette en çok bu ifadeyle biliniyor

Şarkıcı yaklaşık 2 milyon kez izlenen videoda şu ifadeleri kullandı:

Ateşli pop hayran topluluğunda her nasılsa Marie Antoinette'e benzer bir eşitsizlik sembolü haline geldim. Açıkçası bu epey eğlenceli ve kızmadım.

Grimes ayrıca neden sosyal medyaya bir süre ara verdiğini de açıkladı. Şarkıcı kamuoyu önünde olmanın kendisini psikolojik olarak kötü etkilediğini dile getirdi. Sosyal medyadaki tepki çeken paylaşımlarıyla Grimes sık sık gündem oluyor. 

 

@grimes # # back on the internet #sigh original sound - Grimes

 

Denis Villeneuve'ün sinemaya uyarladığı Dune'dan alıntı yapan şarkıcı, "Korku aklın katilidir. Kişisel kaygılarıma yenik düşeceksem çocuğuma ne göstereceğim değil mi?" dedi. 

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'la üç yıl birliktelik yaşayan Grimes eylülde milyarder girişimciyle ayrılmıştı. O dönem Musk yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Kısmen ayrıyız ama hâlâ birbirimizi seviyoruz, sık sık görüşüyoruz ve çok iyi anlaşıyoruz.

Grimes, dünyanın en zengin ismi olan Musk'tan ayrıldıktan sonra Karl Marks'ın kaleme aldığı Komünist Parti Manifestosu'nu okuduğu fotoğraflar tartışma yaratmıştı. 

Elon Musk ve Grimes'ın bir yaşında, X Æ A-12 adında bir çocuğu var. 

 

Independent Türkçe, Insider, Dazed

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU