Erbaş: Evliliğin canlı tutulmasında aile büyükleri gençlere yardımcı olmalı

Erbaş, katıldığı programda evlilik hakkında konuştu

Fotoğraf: AA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve eşi Seher Erbaş, çevrim içi olarak gerçekleştirilen "Aile: Sevgi, Şefkat ve Merhamet" konulu Yurt Dışı Aile Semineri programına katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce düzenlenen programa iki torunlarıyla katılan Erbaş ailesi, Diyanet Radyoları Genel Yayın Yönetmeni Aykut Burak Şimşek'in sorularını cevapladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İslam’da ailenin nasıl anlaşılması gerektiği sorusu üzerine Erbaş, ailenin İslam dininde toplumun çekirdeği olarak kabul edildiğini belirterek, şunları söyledi:

Ailenin ne kadar önemli olduğunu anlamamız için bir kere ilk insanın tek başına bırakılmadığı ve hemen yanında bir eşinin de yaratılmış olduğunu biliyoruz. Onların çocukları oldu, çocukları ile birlikte bir aile oldular ve bütün insanlığın ilk örneği Hz. Adem, Hz. Havva ve çocuklarıyla birlikte bir aile oluşturdular. Sonra Peygamberlere bakıyoruz, tüm Peygamberlerin bir ailesi var. Hz. İbrahim'e bakıyoruz. Hz. Muhammed aleyhissalatu vesselam Efendimize bakıyoruz, ehlibeytin onun hayatında ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Esasında biz namazlarımızda okuduğumuz Allahümme Salli ve Allahümme Barik dualarıyla ailemize dua ediyoruz. Burada hem Peygamber Efendimize hem Hz. İbrahim’e dua ediyoruz hem de onun ailesine dua ediyoruz. Aslında Hz. İbrahim'in ailesine dua etmekle kendimize dua ediyoruz, kendi ailemize dua ediyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki, İbrahim'in zürriyetindeniz. Soyumuz Peygamberler, Peygamber Efendimiz aracılığıyla Hz. İbrahim'e kadar dayanıyor. Onun ailesi, bizim ailemiz demektir, çünkü onun zürriyetindeniz. Dolayısıyla bu kadar önemli olan bir müesseseye bütün Müslümanlar namazlarında dua ediyorlar. Kendi ailemize dolaylı bir şekilde dua etmiş oluyoruz.

Ailede paylaşmanın ve sorumlulukların önemine işaret eden Erbaş, anne babaların çocuk büyütmede sahip oldukları rolleri anımsatarak, aile içinde "vefa, fedakarlık, dayanışma" gibi kavramların önemine değindi.

Seher Erbaş da anneliğin büyük fedakarlık gerektirdiğini ve çocukları dijital dünyanın tehlikelerinden korumak için birlikte vakit geçirmenin önemli olduğunu anlattı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU