Kılıçdaroğlu’nun Mersin mitingine ilişkin valilikten açıklama: Çarpıtılması talihsizlik

Valilik, CHP il başkanlığının yaptığı açıklamanın gerçekle bağdaşmadığını bildirdi

Fotoğraf: AA

CHP’nin “Mersin Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4 Aralık’ta Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda yapmayı planladığı mitinge izin vermedi” açıklamasına valilikten yanıt geldi.

Mersin Valiliği, “CHP İl Başkanlığı tarafından 04 Aralık 2021 Cumartesi günü ilimizde düzenlenmek istenen mitinge izin verilmediği yönündeki açıklamalar ve haberler tamamen asılsızdır” açıklaması yaptı.

İl ve ilçelerde toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergahının 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu’nun 6. maddesine dayanarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) grubu bulunan siyasi partilerin il ve ilçe temsilcilerinin görüşleri alınarak mahallin en büyük mülki amiri tarafından belirlendiği hatırlatılan açıklamada, “Bu kapsamda ilimizde toplantı ve gösteri yürüyüşü güzergahları Mersin CHP İl Başkanlığı’nın da görüşü alınarak belirlenmiş ve mutat vasıtalarla ilan edilmiştir. Bu nedenle “Kent Merkezi Akdeniz İlçesi Cumhuriyet Meydanı” miting alanı olarak belirlenmediğinden, bu alanda siyasi parti mitingi gerçekleştirmek hukuken mümkün değildir” denildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

CHP İl Başkanlığınca Valiliğimize verilen 25.11.2021 tarihli dilekçe ile “Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu Yanı Miting Alanı”nda yapılmak istenilen mitingin uygun görüldüğü Valiliğimizce yazılı olarak CHP İl Başkanlığına bildirildiği halde İl Başkanlığınca yapılan basın açıklamasındaki ifadelerin gerçekle bağdaşmayarak çarpıtılması talihsizliktir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU