Donald Trump'ın gelini, hindi fiyatlarındaki artışı solcuların Şükran Günü'nü yok etme komplosuna bağladı

Fox News'a konuk olan Lara Trump, "Şükran Günü gibi ortak geleneklere sahip olmamızı istemiyorlar" dedi

(AFP)

Donald Trump'ın oğlu Eric'in eşi Lara Trump, Şükran Günü hindilerinin fiyatlarındaki artışa Demokratların, Amerikan geleneklerini mahvetmeyi hedefleyen komplosunun neden olduğunu düşündüğünü söyledi.

Lara Trump çarşamba günü Fox News'un Hannity programında, konuklar enflasyonu tartışırken konuştu.

Demokratlar için "Bize en baştan beri Amerika'yı kökten değiştirmeyi istediklerini söylüyorlar" dedi.

Bunu nasıl yaparsınız? Amerikalıyı içten değiştirmeniz, geleneklerimizi ortadan kaldırmanız gerekiyor. Kulağa biraz komik, biraz da saçma gelebilir ama (hindiniz yoksa) kimse gelmez.

Trump sözlerine devam ederek bunun "Amerikalıları bölmeye yönelik" daha büyük bir Demokrat stratejisinin parçası olduğunu söyledi.

Trump, programın sunucusuna, "Ortak zemine sahip olmamızı istemiyorlar. Şükran Günü gibi ortak geleneklere sahip olmamızı istemiyorlar" dedi.

Trump, "Hatırlasanıza, geçen yıl bir araya gelmemizi istemediler, sanırım bu yüzden bu sene Şükran Günü'nü kutlamamıza izin verdikleri için şanslıyız" diye ekledi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) 2020'de Şükran Günü için seyahat etmemeyi tavsiye etse de tam bir yasak getirilmemişti. O esnada ABD'deki Kovid enfeksiyonları hızla artıyordu. Yönetim, enfeksiyonları engellemek amacıyla akşam 10'dan sonra alkol satışını yasakladığını duyurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2021'deyse enflasyon ürünlerin fiyatlarını yukarı çekiyor. Veri firması NielsenIQ'ya göre Şükran Günü'nü geleneksel bir şekilde kutlayanlar hindileri için yüksek fiyatlar ödeyerek onları 2020'nin aynı dönemine göre tahminen yaklaşık yüzde 15 daha pahalıya satın alıyor.

Trump, "İster aracınızla birinin evine gidin, ister masadaki tüm yiyeceklerin parasını siz ödeyin, Şükran Günü'nün çok daha pahalı olmasını umursamıyorlar" diye devam etti.

ABD'nin Tüketici Fiyat Endeksi enflasyon raporuna göre gıda ve enerji de dahil ürünlerde son 12 ayda yüzde 6,2'lik fiyat artışı oldu.

Aşıların bu yılki tatil dönemlerinde koronavirüs endişelerini hafifletmesiyle Şükran Günü'nü arkadaşları ve aileleriyle kutlamak isteyen 53 milyon Amerikalı ülke çapında seyahat ediyor.

The Independent, Trump'ın görüşlerine ilişkin daha fazla yorum almak için Fox News'la temasa geçti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU