Yeni Şafak yazarı: Asgari ücreti belirlerken, "zenginden alıp fakire verme" zamanında olduğunuzu unutmayın

“Benim teklifim 4355 net”

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, asgari ücreti belirleyecek olan hükümet ve sendikaya “zenginden alıp fakire verme” çağrısı yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztürk, bugünkü köşe yazısında 1 Aralık’ta ilk toplantısını yapacak olan komisyona çağrı yaptı:

Bugün size asgari ücreti belirlerken teknik değil, vicdani yönüyle tartışmanızı öneriyorum. Duygusal bir şekilde “Zenginden alıp fakire verme” formülünü işletmenizi öneriyorum. “Liberal ekonomi ve serbest piyasa şartları” diyerek söze başladığımızda işverenlerin yanında hizalandığımızı biliriz. “Emek, sömürü, adalet, hak” diye söze başladığımızdaysa emekçilerin yanında hizalanırız.

Ben diyorum ki bu kez kamu, “zenginden alıp fakire vermek” için dar gelirli, pozitif ayrımcılık gerektiren kesimlere yönelik doğrudan tavır koysun. İşverenlerimiz de yanında çalıştırdıkları lehine tavır alsın. Asgari ücret konusunda, fakir fukara hiç olmadığı kadar kollansın. Çünkü, üretimimiz tam gaz devam ediyor. Makro ekonomik dengelerimizde problem görünmüyor. Ama hayat pahalılığından etkilenen asgari ücret ile geçinen geniş bir kesimimiz var.

Öztürk, “Örnek veriyorum. Mevcut asgari ücretin üzerine 500 TL ve sonra yüzde 30 zam, dar gelirliyi rahatlatmaz mı? Şu an asgari ücret net 2 bin 850 TL. Benim teklifim: 2850+500= 3350. 3350x30/100= 1005. 3350+1005= 4355 net” önerisini dile getirdi.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU