Beşiktaş, Devler Ligi'nde Ajax karşısında... Meşe: İştahlı, kaliteli futbolu sahaya yansırsa ligi de olumlu etkiler

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde Ajax ile kritik maçta karşı karşıya geliyor. Spor yazarı Bilal Meşe, siyah-beyazlıların son durumunu, rakibi karşısındaki ve gruptaki şansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Beşiktaş, Devler Ligi'ndeki beşinci maçında Ajax'ı konuk edecek / Fotoğraf: AA

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'nin tek temsilcisi Beşiktaş, 5'inci maçına çıkıyor.

C Grubu'ndaki 5.'inci maçında Hollanda temsilcisi Ajax'ı konuk edecek siyah-beyazlılar, kritik müsabakada Avrupa Ligi'ne katılabilme umudunu sürdürmek istiyor.

24 Kasım Çarşamba günü İstanbul'daki Vodafone Park Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı Bosna Hersek Futbol Federasyonu'ndan Irfan Peljto yönetecek. 

C Grubu'nda Borussia Dortmund, Ajax ve Sporting Lizbon ile mücadele eden İstanbul temsilcisi, bu sezon Avrupa'da umduğunu bulamadı.

Borussia Dortmund'a 2-1, Ajax'a 2-0, Sporting Lizbon'a da 4-1 ve 4-0'lık skorlarla yenilerek ilk 4 maçını da kaybeden Beşiktaş, gruptan çıkma şansını kaybetti. Siyah-beyazlı ekip, Avrupa Ligi'ne katılma umutlarını ise az da olsa sürdürüyor. 

Sezon başında yapılan yaptığı transferlerle Şampiyonlar Ligi için iddialı bir kadro kuran İstanbul ekibi için işler Süper Lig'de de yolunda gitmiyor.

Geçen sezonu çifte kupa ile tamamlayan Beşiktaş, Süper Lig'de geride kalan 13 haftada 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 yenilgi aldı.

Toplamda 20 puan elde eden Sergen Yalçın'ın öğrencileri, 9. sırada kendine yer bulabildi.

 

 

"Sezonu çifte kupayla kapatan Beşiktaş'ta transfer yapılması gerekiyordu ve hepsi yapıldı"

Spor yazarı Bilal Meşe, siyah-beyazlıların son durumunu, rakibi karşısındaki ve gruptaki şansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Sezon başında Beşiktaş yönetiminin yaptığı transferlerin Şampiyonlar Ligi için yapıldığını hatırlatan Meşe, "Geçen sezonu çifte kupayla kapatan Beşiktaş'ta mutlaka transfer yapılması gerekiyordu ve hepsi de yapıldı" dedi.

Siyah-beyazlı takımın performansındaki belirleyici etkenin sakatlıklar olduğunu söyleyen Meşe, "Sakatlıklar çok enteresan geldi. Bu kadar sakatlıkların yoğun olduğu bir sezon hatırlamıyorum. Nasıl bir çalışma sistemi var? Sergen Hoca çok mu az mı yükleniyor? Adale sakatlıklarının temelinde yorgunluk da çok ön plandadır. Acaba oyuncular dinlenmiyor mu? Böyle bir tarafı da var bunun. İkili mücadelelerdeki sakatlıklar tamam ancak yürürken sakatlanıyorsa futbolcular orada bir duracaksın! Ya adale yorgunluğudur ya uykusuzdur ya da dinlenmemiştir. Bu sakatlıklar da çok oldu" diye konuştu. 

"Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısızlığın temel nedeni sakatlıklar"

Üst üste gelen kupa zaferlerinin oyuncularda "doyuma ulaştık" hissini yaşatmayacağını çünkü takımda birçok yeni oyuncunun yer aldığına dikkati çeken Meşe, "Geçen sezon çifte kupa kazanan Beşiktaş'a 11-12 oyuncu transfer edildi, büyük paralar harcandı. Bunların hepsi Şampiyonlar Ligi içindi ancak Beşiktaş hayal kırıklığı yaşadı. Bence Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısızlığın temel nedeni sakatlıklar. Kalkıp da kötü oyunlara bağlamayalım" ifadelerini kullandı. 

"Devler Ligi'ndeki moral bozukluğu Süper Lig'e de yansıdı"

Futbolda turnuvalara iyi başlangıçlar yapmanın başarılı olmada en önemli etkenlerden olduğunun altını çizen Meşe, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kötü başlangıç, özgüven kaybı oyunda çok önemlidir. Kötü başlangıç yaparsanız ne olursanız olun isterseniz dünya yıldızı olun toparlanamazsınız. Kolay değil. Devler Ligi'ndeki moral bozukluğu Süper Lig'e de yansıdı. Sezon başı 'Bu kadro ve yapılan transferlerle Beşiktaş şampiyon olur' demiştim ama beni de yanılttı. Tabii o dönem yorumlarımızı isimler üzerinden yapıyorduk. Yarış uzun bir maraton. Evet Beşiktaş şampiyonluktan uzaklaştı, büyük bir avantaj kaybetti şu an ama yetişebilir. Üç puanlık sistemde 10 puan büyük bir fark değil. Geçmişte Galatasaray'la yarışırken geriden gelip şampiyon olmuştu. Burada umutları kesmemek lazım. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Umut kesilmez ama Sergen Hoca radikal kararlar almazsa Beşiktaş'ı kötü günler bekliyor"

Takımların performanslarının en belirleyici unsurlarından birinin de kadro tercihleri olduğunu ifade eden Meşe, Ajax maçı öncesi oynanan Alanyaspor karşılaşmasında ilk kez Beşiktaş'ın bu denli kötü oynadığına işaret etti:

Burada Sergen Yalçın'ın kadro tercihi de çok önemli. Atiba iyi bir oyuncu ama artık 38 yaşına geldi. Kanada Milli Takımı'nda oynuyor, gol attı diye burada da oynayacak diye bir durum yok. Önünde Can Bozdoğan diye bir arkadaşımız var. Bana göre çok yetenekli. Umut kesilmez ama Sergen Hoca radikal kararlar almazsa Beşiktaş'ı kötü günler bekliyor diye düşünüyorum. 

 

Bilal Meşe.jpg
Bilal Meşe / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"Ajax karşısında Beşiktaş'ın iştahlı, kaliteli futbolu sahaya yansırsa ligi de olumlu etkiler"

Beşiktaş'ın Ajax ile oynayacağı karşılaşmada hafta sonu oynanan Alanyaspor maçının ölçü olmayacağını aktaran Meşe, şu değerlendirmeyi yaptı:

Şampiyonlar Ligi bir vitrindir. Sadece yabancı oyuncular için değil yerliler için de bir şanstır. Bütün dünya sizi izliyor. Scout ekipleri orada sizi izliyor. Buradan Avrupa'ya zıplama tahtasıdır. Ayrıca burada alacağınız bir galibiyet 2,8 milyon euro demek. Beşiktaş'ın hem para hem de özgüven kaybı var. Bu ülke puanını da etkiliyor. Beşiktaş bu kulvarda ülke puanına bir katkı yapamadı. Üstelik o kadroya rağmen. Ajax karşılaşması prestij maçı olacak. Ajax karşısında Beşiktaş'ın iştahlı, kaliteli futbolu sahaya yansırsa ligi de olumlu etkiler. Aksi halde burada alınacak kötü netice Beşiktaş'ı zor duruma düşürecektir. O yüzden bunun biraz da moral maçı olacağını düşünüyorum. Burada kazanılacak üç puan Beşiktaş'ı moral açısından bir seviye yukarı çekecektir. Yoksa sıkıntılı bir süreç bekliyor. 

"Beşiktaş taraftarına önemli iş düşüyor, takımın böyle bir desteğe moral açısından ihtiyacı var"

Siyah-beyazlıların kadro kalitesinin iyi durumda olduğunu dile getiren Meşe, şunları kaydetti:

Kimse yapılan transferlere bir şey demiyor. Sezon başında bu oyuncular herkesin bankosuydu. Çifte kupa almış Beşiktaş ki geçen sezon son iki ayı bu takım forvetsiz oynadı. Bakıyorsunuz şimdi golcü sıkıntısı çekiyor. Batshuayi var ama öyle goller kaçırıyor ve öyle tuhaf goller atıyor. Rakip defansı yıpratıyor belki ama çok ofsayta düşüyor. Kenan Karaman mesela forvet oynuyor ama bana göre kanat oyuncusu. Ona da yazık oluyor. Bu benim görüşüm. 

Beşiktaş için taraftarların en önemli unsur olduğunu dile getiren Meşe, "Taraftar desteği çok önemli. Bazen sosyal medyada sataşmalar olduğunu görüyoruz. Durun daha köprünün altından çok sular geçecek en azından Süper Lig için geçecek. Yarınki maçta Beşiktaş taraftarına çok önemli iş düşüyor. Beşiktaş'ın böyle bir desteğe moral açısından ihtiyacı var" diyerek Beşiktaşlı taraftarlara takımlarına destek olmaları yönünde çağrıda bulundu. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU