Ahmet Hakan: Son günlerde yıldızı parlayan üç bakan

Hakan; Ersoy, Özer ve Karaismailoğlu’nun “yıldızının parladığını” yazdı

Fotoğraf: YouTube

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, son günlerde bakanlar Mehmet Ersoy, Mahmut Özer ve Adil Karaismailoğlu’nun “yıldızının parladığını” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakan bugünkü köşe yazısında üç bakan için şu satırları kaleme aldı:

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy

Atatürk Kültür Merkezi, son günlerde hükümetin attığı en güzel, en etkili ve en anlamlı adımlardan biri oldu. Ve Türkiye’de uzun süredir olmayan bir şey oldu: Hemen her kesim, AKM’de birleşti. Herkes “Çok güzel oldu, yapanların eline sağlık” dedi. AKM’nin birleştirici gücünü ortaya çıkaran isim ise projeyi çok kısa bir süre içinde tamamlayan Bakan Ersoy oldu. Bakan Ersoy, ayrıca 14 günlük Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’yle İstanbul’u müthiş bir kültür kentine çevirdi. Son dönemde kendisinin yıldızını parlatan olgular bunlar.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer

“Ben reform yapmayacağım” dedi, benden aldı bir puan. “Müfredatı sil baştan değiştiriyoruz” demedi, benden aldı bir puan daha. Radikal, köktenci bir tutum izlemedi, benden aldı bir puan daha... Peki ne yaptı? Pratiğe yoğunlaştı. Üç ana soruna odaklandı: Öğretmen kalitesinin artması, eğitimde fırsat eşitliği ve meslek eğitimi. Hepsiyle ilgili somut adımlar atmaya başladı. En somut adımları ise meslek eğitimi alanında attı. Fabrikalara, işyerlerine, otellere meslek liseleri açtı, açıyor. Son dönemde kendisinin yıldızını parlatan olgular bunlar.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu

İstanbul Boğazı’nda üç köprü var. Üçünün yapımı da memleket çapında büyük olay oldu malum. Çanakkale Köprüsü ise büyüklük ve uzunluk açısından İstanbul Boğazı’ndaki üç köprüye bedel bir köprü. Fotoğraflarına bakıyoruz: Bir sanat eseri gibi pırıl pırıl parlıyor. Vaktinden önce de bitiyor köprü... Bu büyük projenin aksamadan yol almasının arkasındaki isim Bakan Karaismailoğlu’dur. Her fırsatta gitti, her aşamada kontrol etti. Bu arada “Yap / İşlet / Devret” modeliyle ilgili tartışmalara da gayet özgüvenli bir şekilde girmesi dikkat çekti. Son dönemde kendisinin yıldızını parlatan olgular bunlar.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU