Almanya'da tecrit önleminin aşılıları da kapsayacak şekilde yeniden başlaması gündemde

Almanya parlamentosunun üst kanadının yeni koronavirüs önlemlerini bugün kabul etmesi bekleniyor

Günlük vaka sayısının 5 binin üzerinde seyrettiği Almanya'da aşılıları da kapsayan tecrit uygulamalarının tekrar başlaması gündeme geldi / Fotoğraf: Reuters

 

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ülkesindeki koronavirüs salgınını vahim olarak nitelyerek aşılıları da kapsayan tecrit uygulamalarının tekrar başlatılabileceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Spahn yaptığı basın açıklamasında, "Açıklamalarım acil durum gibi görülecek olsa bile (söylemem gerekir ki) bulunduğumuz durumda hiçbir şeyi göz ardı edemeyiz" dedi.

Almanya'dan gelen bu açıklama ile neredeyse eş zamanlı olarak Avusturya koronavirüs vakalarındaki artışla nedeniyle ülke genelinde sokağa çıkma sınırlamasının da aralarında olduğu sıkı tecrit önlemlerini yeniden devreye aldı. Hükümet ayrıca aşı zorunluluğu getireceğini açıkladı.

Avrupa piyasaları, Almanya'da tecrit önlemleri getirilebileceği ihtimalinin ardından artıdan eksiye döndü. Tahvil getirileri eksiye dönerken euro ve hisse senedi piyasaları sert geriledi.

Vaka sayısı 50 binin üzerinde

Almanya'da bugün tespit edilen yeni koronavirüs vaka sayısı 52 bin 970'ye yükselirken hayatını kaybedenlerin sayısı 201 oldu. Geçen yıl başlayan salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 98 bin 739'a yükseldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel dün yaptığı açıklamada hastanelerin azami Kovid-19 hasta sayısına ulaştığı yerlerde bölgelerde gündelik hayatı sınırlayacak kısıtlamalar başlatılabileceğini belirtmişti.

Almanya parlamentosunun üst kanadının yeni koronavirüs önlemlerini bugün kabul etmesi bekleniyor.

Spahn aynı zamanda sağlık bakanlığının, Pfizer ve diğer şirketlerle koronavirüs ilacı siparişi için görüşmeler yürüttüğünü ifade etti.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU