Bolu Belediye Başkanı Özcan: Belediye başkanlığı seçimlerinde de 50+1 şartı getirilmelidir

Tanju Özcan paylaşımında "Yüzde 50’nin altında oy alan belediye başkanlarının bile meşruiyeti sorgulanmalıdır" ifadelerine yer verdi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı seçimi için gereken yüzde 50 artı 1 oy oranı tartışılmaya devam ediyor. CHP'li Bolu Belediye BAşkanı Tanju Özcan'da tartışmaya sosyal medya hesbaıdan dahil oldu.

Özcan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde %50+1 ‘i tartışmak abesle iştigaldir. Hatta belediye başkanlığı seçimlerinde de %50+1 şartı getirilmelidir. %50’nin altında oy alan belediye başkanlarının bile meşruiyeti sorgulanmalıdır. Tartışacaksak bunu tartışalım. HODRİ MEYDAN.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

50+1 tartışmaları

Geçen hafta Saadet Partisi lideri Temel Karamolloğlu ile Beştepe'de bir görüşme yapan Erdoğan, "50+1’in mahsurlu olduğunu anladık. 50+1’i o zaman bu kadar sıkı bir şeye bağlamamamız gerekirmiş. Onun farkına vardık" demişti.

Erdoğan’ın ifadelerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek de "Yüzde 50+1'in hem bugün, hem de gelecekte sıkıntıya sebebiyet vereceğini, Türkiye'yi kaosa sürükleyeceğini söyledim, yine söylüyorum" açıklamasında bulunmuştu.

Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 50+1 sisteminin doğru olduğunu kaydederek, "Milletvekili seçmiyoruz belediye başkanı muhtar seçmiyoruz. Cumhurbaşkanını seçiyoruz. Yüzde 50+1'i eleştirenleri anlayışla karşılamamız abesle iştigaldir. Yüzde 50+1 oy sistemini eleştirenleri makul görmemiz mümkün değildir" ifadelerini kullanmıştı.

Özcan'ın oy oranı

Tanju Özcan 2019 yerel seçimlerinde yüzde 52.71 oy oranı ile belediye başkanı seçilmişti.

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU