Evlenmek isteyen Japonların neredeyse yarısı “kendine uygun eş" bulamıyor

Araştırma, Japonya’da doğum oranının son 120 yılda en düşük seviyeye ulaştığı sırada geldi

Japonya'da doğum oranı son 120 yılın en düşük seviyesini görürken, ülkedeki bekarların neredeyse yarısı "uygun eş" adayı bulamıyor / Fotoğraf: The Independent 

Conrad Duncan - The Independent 

Japonya’da, evlenmek isteyen kişilerin neredeyse yarısının kendilerine uygun eş bulamadığını ortaya koyan yeni bir araştırma yayımlandı.

Japonya Bakanlar Kurulu’nun düzenlediği ve 20-40 yaşlarındaki 4 bin erkek ve kadının katıldığı online bir ankete göre, katılımcıların yüzde 46,8’si evlenecek uygun birini bulamadığını söyledi.

Yine ankete katılanların yüzde 61,4’ü bu durumu değiştirmek için hiçbir şey yapmadığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Japonya’da doğum oranlarının 1899’dan bu yana en düşük seviyeye ulaştığı bir zamanda Bakanlar Kurulu’nun yıllık raporunda yer alan araştırma, salı günü hükümete sunuldu.

Kyodo Haber Ajansı’na göre, doğum oranlarının bu kadar düşmesinin sebepleri arasında kendine uygun bir eş bulamama, maddi imkanların yetersizliği ve karşı cinsle anlaşamama bulunuyor.

Bu ay başında yapılan başka bir araştırmaya göre, Japonya’daki doğum oranı 1899’dan bu yana en düşük seviyeyi görmüştü. Geçen yıl 918 binle savaş sonrası seviyeye düşen oran, 1940’larda 2,7 milyon civarındaydı.

Nüfusun devamlılığı için gereken oranın 2,07 olduğu ülkede, doğurganlık oranının da 1,42’ye düştüğü kaydedilmişti.

 

 

Japon hükümeti istenilen seviyede doğum oranı için 2026 Nisan’a kadar 1,8 hedefine ulaşmayı amaçlıyor.  

2018 Düşen Doğum Oranları resmi raporunda, erkeklerin yüzde 45,3’ü, kadınlarınsa yüzde 51,2’si evlenmemelerine gerekçe olarak “uygun eş bulamamayı” sebep gösterdi.

Erkeklerin yüzde 29’u evlenmek için “yeterince parası olmadığını” söylerken, kadınların yüzde 31’i de “özgürlüğünü veya rahatını kaybetmek istemediğini” belirtti.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe de geçmişte ülke nüfusunun yaşlanmasını “ulusal kriz” olarak tanımlamış ve çiftleri cesaretlendirecek ve çocuk sayısını artıracak teşvikler yapacağının sözünü vermişti.

Japonya Ulusal Nüfus ve Sosyal Güvenlik Araştırma Enstitüsü’ne göre, ülkedeki 65 yaş ve üzeri yaşlı nüfus 2042’de 39,5 milyona ulaşacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/asia

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU