Ermenistan, Azerbaycan'a karşı Rusya'dan yardım istedi

Paşinyan dün Azerbaycan birliklerini iki ülke arasındaki sınırı ihlal etmekle suçlamış ve savunma bakanını görevden almıştı

Ermenistan Cumhurbaşkanı Nikol Paşinyan (solda) ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin (sağda) bir görüşme sırasında: Fotoğraf: AA (Arşiv)

Ermenistan, dün Azeri birlikleri sınırı ihlal etmekle suçlamasının ardından Rusya'dan toprak bütünlüğünü savunmasına yardım etmesini istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haber, Rusya'nın TASS haber ajansında yer aldı.

Öte yandan Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan'ın 12 Ermeni askerini alıkoyduğunu da açıkladı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan dün Azerbaycan birliklerini iki ülke arasındaki sınırı ihlal etmekle suçlamış ve savunma bakanını görevden almıştı.

15 Kasım'da Ermenistan Savunma Bakanı Arshak Karapetyan görevden alındı ​​ve yerine daha önce Bölgesel Yönetim ve Altyapı Bakanı olarak görev yapan Başbakan Yardımcısı Suren Papikyan getirildi. Güvenlik Konseyi toplantısında Paşinyan, Karapetyan'ın görevden alınmasının Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki son olaylarla bağlantılı olduğunu söyledi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: Ermenistan ordusu sınırdaki Azerbaycan mevzilerine top atışlarıyla saldırdı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, iki ülke sınırının Laçın istikametinde Ermenistan askerlerinin Azerbaycan mevzilerine top atışlarıyla saldırdığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun sınırda provokasyonlarını sürdürdüğü bildirildi.

Açıklamada, Laçın'daki Azerbaycan mevzilerine farklı kalibreli havan topu ve topçu atışı yapıldığı belirtildi.

Azerbaycan ordusunun da saldırılara karşılık vermesi sonucu Ermenistan'a ait tanksavar ve havan topunun imha edildiği kaydedildi.

Sınırda durumun gergin olduğu ve çatışmaların sürdüğü ifade edildi.

"Durum Azerbaycan ordusunun kontrolünde"

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Anar Eyvazlı, Ermenistan ile Azerbaycan sınırında yaşanan çatışmalarla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Eyvazlı, çatışmaların yaşandığı Ermenistan-Azerbaycan sınırında gerginliğin sürdüğünü, durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğunu açıkladı.

Ermenistan: Misilleme yapıldı

Ermenistan Savunma Bakanlığı ise, kısa bir süre sonra, Azerbaycan ordusunun günün erken saatlerinde Ermeni mevzilerini bombaladığını ve Ermeni silahlı kuvvetlerinin "misilleme" yaptığını bildiren bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, çatışmalarda dört Ermeni askerinin yaralandığı bildirildi.

 

Reuters, AA, Agos, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU