Buldan: Erdoğan ve Bahçeli olarak 1+1 kalacaksınız

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, "50+1 hayali kurmayın. İlk seçimlerin sonucu şimdiden bellidir" diye konuştu

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında konuştu.

Kobani Davası'nın her aşamasının "acemice tezgâhlanan kumpası" kanıtlamaya yeteceğini savunan Buldan, "Bu dava iktidarın özetidir, 7 Haziran’ın, 31 Mart’ın intikamını da alma davasıdır. Demokratik siyasete karşı bir darbe davasıdır. Bu iktidarın özetidir. Çünkü asıl failler değil öldürülenler yargılanmak istenmektedir" diye konuştu.

Buldan şöyle devam etti:

'HDP binalarına neden saldırı yok' diyeni Kobanî Kumpas Davasında mahkeme başkanı yaptılar. Dava dosyasında unutulan gayri resmi bir belgede yargıya yönelik 'HDP’yi kapatın' talimatı verilmektedir. Davanın savcısı da hâkimi de Saray’dır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Fezleke fabrikatörleri, neredesiniz?"

Eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yöneticisi Mehmet Eymür'ün "Devlet adına 18 kişi öldürüldü" dediğini hatırlatan Buldan, "Sedat Peker işlenen suçları bir bir ifşa etmeye devam ediyor. Var mı tek bir soruşturma? Yok. Terfi almak için HDP’liler hakkında fezlekeleri otomatiğe bağlayan fezleke fabrikatörleri, neredesiniz?" diye sordu.

Konuşmasında 'Barış Akademisyenleri'ne de değinen Buldan, "OHAL Komisyonu, AYM'nin barış bildirisini ifade özgürlüğü kapsamında değerlendiren kararına rağmen akademisyenlere 'işlerinize dönemeyeceksiniz' dedi. Hukuk tanımaz bu komisyon 'sivil darbe' komisyonudur. Bu iktidar darbecidir, demokrasi düşmanıdır, barış düşmanıdır" ifadelerini kullandı.

"İktidarın tüm mekanizmaları kadın katillerinin esin kaynağıdır"

Ataşehir'de Can Göktuğ B. tarafından kılıçla öldürülen Başak Cengiz'i anan Buldan, Göktuğ B.'nin akıl sağlığının yerinde olmadığı iddiasının dile getirildiğini hatırlatarak, "Elinde kılıçla Ayasofya’da şov yapan Diyanet Başkanından, iktidar kanallarındaki şoven, kılıç kalkanlı, kanlı dizilere, kafa kesen IŞİD’lilerden kadınları yerlerde sürükleyen kolluk güçlerine varıncaya kadar iktidarın tüm mekanizmaları kadın katillerinin esin kaynağıdır" diye konuştu.

Buldan, Başak Demirtaş'a verilen hapis cezası için de şunları kaydetti:

Kürt düşmanlığının, kadın düşmanlığının sonucudur. Kadına yönelik şiddete ve bu şiddete geçit veren siyasi iktidara karşı mücadelemizden bir milim dahi geri atmayacağız.

"Batan ekonominin filmini gayet güzel çekebilirsiniz"

Ekonomi yönetimine yönelik eleştirlerde bulunan Buldan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ekonominin kitabını yazdık" ifadesine tepki gösterdi. Buldan, "Buradan öneriyorum madem ekonominin kitabını yazdınız bir de filmini çekin, beşli çetenizle, müteahhitlerinizle üçer maaşlı bürokratlarınızla, kendi bakanlığını çarpan bakanlarınızla batan ekonominin filmini gayet güzel çekebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

"50+1 hayali kurmayın"

Konuşmasında MHP'ye de eleştirilerde bulunan Buldan şunları kaydetti: 

Küçük ortakları 'Biz hükümet ortağı değiliz' demeye başladı. Nasıl ortak değilsiniz? Bal gibi de ortaksınız. Yolsuzlukların da, çürümenin de, işsizliğin de, yoksulluğun da ortağısınız. Sorumluluktan kaçamazsınız. Bu ortaklık sizi götürecektir. Merak etmeyin.

50+1 hayali kurmayın. İlk seçimlerin sonucu şimdiden bellidir. Erdoğan ve Bahçeli olarak 1+1 kalacaksınız. Ülkenin başına bela olan çöküş sisteminiz değil, yeni döneme umutla bakan halklarımızın çıkış sistemi ve büyük değişim umudu kazanacak.

 

 

 

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU