İmamoğlu: Millet karar verdikten sonra karşısında duracak kişi henüz doğmadı

Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın "Ordu'daki olayda yargının vereceği karar önünü kesebilir" sözlerine yanıt verdi

Fotoğraf: Twitter

Ekrem İmamoğlu gün içerisinde Bahçelievler, Şişli, Üsküdar, Sancaktepe, Şile ve Ümraniye'de seçmenle buluştu.

Ümraniye'deki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ordu'daki olayla ilgili yargının vereceği karar önünü kesebilir" sözlerine yanıt verdi: 

23 Haziran'da millet karar verecek millet karar verdikten sonra onun karşısında duracak kişi henüz doğmadı, yok öyle birisi. İşine baksın. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir

İmamoğlu aynı konuyla ilgili Twitter'dan da bir paylaşım yaptı.
 


Ekrem İmamoğlu konuşmasında ortak yayın ve yayınla ilgili iddialar ve  tartışmalara da değindi: 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biliyorsunuz, hafta sonu bir açık oturum yaptık'' diyen İmamoğlu, ''6 aydır yalvarıyorum, 'Gelin konuşalım' diyorum. Neyse. Kabul ettiler. 'O olsun' dediler; olsun. 'E bu olsun' dediler; o da olsun. Şimdi neymiş efendim? Canlı yayından önce görüşmüşüz, görüşmemişiz. Rakibimiz demedi mi 'Vız gelir, tırıs gider'. E ne oldu? Ne oldu biliyor musunuz? Maçı kaybetti. Çocuklar gibi mızıkçılık yapıyor. Tarihin gördüğü en mızıkçı davranış. Neymiş? İşin içinde gizli görüşmeler, gizli planlar yapmışız. Ayıptır. Şimdi de 6 ay 'Otelde görüştüler' diye konuşurlar. Üzülüyorum ben bunlara. Kendi akıllarıyla alay ediyorlar. Ben, bunların inanın aklına bile gülüyorum. Her yerde dua ediyorum: Allah bunlara akıl versin.

"3-4 gün iftira atacaklar"

Ekrem İmamoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onlar ne söylerse söylesin, bu kardeşiniz onlarla hiç muhatap olmayacak. 3-4 günde bile, aklınıza hayalinize gelmeyen iftiralar atacaklar. Her şeyi söyleyecekler. Seçim bitecek, ondan sonra da diyecekler ki, 'E seçimden önce olur!' Bana ters, ben yapmam. Yarın utanacağım hiçbir sözü söylemem. Bu arkadaşların aklı böyle. Bu tehditlere, kötü sözlere aldırış etmeyin. Kötü söz sahibine aittir. Yollayın gitsin."

"Pazar günü, millet karar verecek. Milet karar verdikten sonra onun karşısında duracak kişi, henüz doğmadı. Yok böyle birisi. Millet iradesinin karşısında hiç kimse duramaz. Bizim inancımız tek: Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Siz, milletçe bir de bu arkadaşlara demokrasi dersi vereceksiniz."

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU