Öztrak: Erdoğan yakında çıkıp, "Ben geçmişte zaten Atatürkçüydüm, CHP'liydim" derse şaşırmayız

Kendisi, "Benim emir komuta merkezim bana 'Papaz elbisesi giyeceksin' diyorsa, papaz elbisesini giyer bu şekilde gider görevimi yaparım' diyen kişidir"

Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Bu ülkede Gazi'nin mirasına sahip çıkan biri varsa o da biziz. Gazi hayatta olsaydı onları bu partiden sopayla kovalardı" sözlerini değerlendiren Öztrak,"Erdoğan seçim anketlerinden harcı bitirip, ‘yapı paydos' deme aşamasına geçtiğini görünce, birden bire hidayete erdi. "Yunan postalını Atatürk'e tercih eden" Fesli Kadir'in vaazlarından Atatürk'ü öğrenen Erdoğan, şimdilerde Atatürk'ün adını ağzından düşürmez oldu. Yetmedi, bizle Atatürkçülük yarışına çıktı. Yakında çıkıp, "Ben geçmişte zaten Atatürkçüydüm", "Ben geçmişte zaten CHP'liydim" derse, şaşırmayız. Zira kendisi koltuk için; "Milli görüş" gömleğini fırlatıp atan kişidir. Kendisi, 'Benim emir komuta merkezim bana 'Papaz elbisesi giyeceksin' diyorsa, papaz elbisesini giyer bu şekilde gider görevimi yaparım' diyen kişidir" diye konuştu.

"2023 hedeflerinin ismi var da, cismi bir türlü ortada yok"

"Erdoğan'ın, Girmeyeceği kılık, Milliyetçilik dahil ayağının altına almayacağı değer yok" diyen Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

Tabi şimdiki emir komuta merkezinin kim olduğunu merak ediyoruz. Kendisini uyaralım, Atatürkçülerin giydiği elbisenin kumaşında, Kuvayımilliye vardır. Müdafaa-i Hukuk vardır. O elbise, Erdoğan'a birkaç beden bol gelir. Erdoğan'ın kibri, Milletin aklıyla alay etme aşamasına ulaştı. Bunu 10 Kasım'da bir kez daha gördük. Anıtkabir defterine, "2023 hedeflerine ulaşmaya kararlıyız" yazdı. Bu 2023 hedeflerinin ismi var da, cismi bir türlü ortada yok. Erdoğan "2023 hedefleriyle" millete neleri vadettiğini söylemiyor. Ya Saray şürekasının "Siz merak buyurmayın, emredersiniz tuttururuz" kabilinden sözlerine inanıyor. Ya da millete verip de tutmadığı sözlerin altında, ezim ezim eziliyor

"Sözünü tutmayan siyasetçi, dünyanın her yerinde milletten özür diler ve koltuğu bırakır"

Erdoğan'ın 2011 yılında açıkladığı 2023 hedeflerinin 5 Eylül 2021 tarihli Orta Vadeli Program'da güncellendiğini hatırlatan Faik Öztrak, "Şu anda TBMM'de görüşülen bütçenin dayanağını oluşturan bu OVP, Erdoğan'ın 12 yıl önce, 2023 için millete taahhüt ettiği, 2 trilyon dolarlık milli gelirin 925 milyar dolarda kalacağını söylüyor. Kişi başına 25 bin dolar gelirin "Ancak 10 bin 703 dolarda kalacağını" 500 milyar dolar ihracat hedefinin de 242 milyar dolara düşürüldüğünü söylüyor. Bu hedeflerde yüzde 50'den fazla tenzilata gidilmiş, bir hedef var ki o iki katına çıkmış. Erdoğan'ın "2023'te yüzde 5'e düşüreceğim" dediği işsizlik oranı ise yüzde 11,4 olacak. Erdoğan, 19 yıldır izlediği ekonomi politikalarının resmen iflas ettiğini kendi imzasıyla cümle âleme ilan ediyor. Sonuçta da bırakın dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi, Erdoğan'ın 2023'e iki yıl kala, Ülkemizi en güçlü 20 ekonomi liginden bile düşürdüğü ortaya çıkıyor. Erdoğan millete verdiği sözleri tutmayan bir siyasetçidir. Sözünü tutmayan siyasetçi, dünyanın her yerinde milletten özür diler ve koltuğu bırakır" dedi.

"Asgari ücrete derhal 992 lira zam yapın"

Doların 10 liraya dayandığına dikkat çeken CHP Sözcüsü, "Dolar arttıkça Erdoğan'ın yandaşları abat oluyor ama millet de helak oluyor" dedi.

Bu yılbaşında asgari ücretin 385 dolarken şimdi 285 dolara gerilediğini belirten Öztrak, "Erdoğan ve şürekası asgari ücreti artırmak için hala 2022'ye randevu veriyor. Geçin bunları, ilkin çalışanın cebinden bu yıl çekip aldığınız 100 doları bir telafi edin bakalım. Asgari ücrete derhal 992 lira zam yapın. 2022'nin zammını ondan sonra, oturup konuşun. Erdoğan yönetimi ülkemizdeki asgari ücreti Afrika düzeyine düşürdü. Çok değil, bundan üç yıl önce, ucube şahsım rejimi henüz iş başı yapmamışken tüm Avrupa'da en düşük asgari ücret veren 13. ülke idik. Bugün Arnavutluk'tan sonra Avrupa'da en düşük asgari ücret veren ikinci ülke Türkiye. Bunun adı fakirleşme, fukaralaşma, zulümdür" diye konuştu.

"Sandıktan kaçma Erdoğan"

"Pahalılığı, işsizliği, çaresizliği bitirmeye talibiz. Bu ülkeyi küresel ligde hak ettiği yere çıkarmaya talibiz. Biz insanlarımızı ötekileştirmeye değil, birleştirmeye geliyoruz" diyen Faik Öztrak, "Biz bu ülkenin tertemiz insanlarıyla beraber, kimseyi dışlamadan, yepyeni bir geleceği inşa etmek için geliyoruz. Biz hazırız, artık vakit tamam. Seçim zamanıdır bu zaman. Milletten korkma, sandıktan kaçma Erdoğan diyoruz" şeklinde konuştu.

"Şehide ‘kelle' diyenler hakkında aynı savcılar ne yaptı?"

Faik Öztrak, açıklamalarının ardından gazetecilerin soruları yanıtladı.

İYİ Parti Lütfü Türkkan hakkında TBMM'ye sunulan dokunulmazlık fezlekesi ile ilgili soruya yanıt veren Öztrak, şöyle konuştu:

Siyasetçilerin, her türlü eleştiriye açık olması gerekir. Savcılığın hazırladığı fezlekeye gelince, savcıların milletvekillerinin kimliğine göre fezleke düzenlemeleri adalet duygusunu incitir. Hukuk önünde herkes eşittir, çifte standart olmaz. Siyasi partilerin de fezlekeleri, öç alma duygusuyla siyasi linçe hizmet edecek şekilde değerlendirmelerini de doğru bulmayız. Aynı savcılar, şehit yakınlarına hakaret ederek kovan AK Partili belediye başkanı ile ilgili hangi işlemi yapmaktadır, merak ediyorum. Şehide, kelle diyenler, bu ülkenin çiftçisine ‘ananı da al git' diyenler, şehit babasına ‘karakteri bozuk' diyenlere, kendisini eleştiren şehit anasını 4 yılla yargılatanlara… Bunlar hakkında aynı savcılar ne yapmıştır?

"Partimizin gündeminde böyle bir konu yok"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yabancı çiftlerden daha fazla nikah ücreti alınması yönündeki açıklamalarının anımsatılması üzerine Öztrak, "Belediye başkanının bu kendi fikridir. Partimizin gündeminde böyle bir konu yoktur" yanıtını verdi.

Karamollaoğlu-Erdoğan görüşmesi

Öztrak, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sonrası "Anlaşamamakta anlaştık" açıklamasının anımsatılması üzerine de "Saygıyla karşılıyoruz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU