İYİ Partili Türkkan hakkında hazırlanan fezleke Meclis'e gönderildi

Tezkere Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon'a havale edildi

Bingöl'de şehit ağabeyi Tahir Gümren'e küfreden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırlanan fezleke, Meclis Başkanlığına sunuldu.

Türkkan hakkında hazırlanan Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, Meclis Başkanlığınca Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon'a havale edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Türkkan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile 5 Kasım'da Bingöl'de esnaf ziyareti sırasında şehit ağabeyi Tahir Gümren'e küfretmiş, olayla ilgili Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

Türkkan daha sonra yaptığı açıklamada hata yaptığını kabul ederek şunları kaydetmişti:

Burada başta bütün milletimizden, bir kadın olması hasebiyle Sayın Genel Başkanımız başta olmak üzere bütün kadınlardan, partililerimizden ve arkadaşlarımdan da özür diliyorum. Doğru bir iş değildi bu yanlış bir şeydi ama o sinir gerginliği, o atmosferin getirdiği belki de fazla bir heyecan, doğru olmayan, bana da hiç yakışmayan, şimdiye kadar da doğru bulmadığım, herkesi yadırgadığım bu konuda böyle bir hata yapmaya sevk etti. Tekrar bütün milletimizden özür diliyorum. Bunun da kabulünü rica ediyorum.

Türkkan İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden de Akşener'in talebiyle istifa etmişti.

Akşener de konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Karşısındaki ahlaksız bir adam da olsa koruma içgüdülerine sinirlerine hakim olması gerekirdi" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU