İmamoğlu’ndan Erdoğan’ın “Sisi” yorumuna yanıt: Benim adım Ekrem İmamoğlu, milletimiz ismimi çok iyi biliyor

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı” sözlerine tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sancaktepe'deki toplu açılış töreninde yönelttiği “Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?” sorusuna yanıt verdi. 

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “Beni çok ilgilendirecek bir söz değil. Benim adım Ekrem İmamoğlu. Milletimiz ismimi çok iyi biliyor. Çok da seviyor. Önemli olan o. Ekrem İmamoğlu, Sayın Binali Yıldırım ve diğer adaylarla geçecek bir seçim var. Keşke sayın Cumhurbaşkanı çok sahada olmasalar, Türkiye’nin sorunlarıyla ilgilenmeye devam etseler. Vakitlerini bu işe harcamasalar” dedi. 

"Mahir Ünal muhatabım değil" 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın The Marmara Oteli’nde gerçekleşen İsmail Küçükkaya- Ekrem İmamoğlu görüşmesinin CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’dan bile saklandığını söylemesiyle ilgili olarak İmamoğlu şöyle konuştu: 

Mahir Ünal benim muhatabım değil. Koparılan feryada bakıyorum… Sayın Yıldırım yaptığı maçı kaybetmiş mızıkçılık yapan bir çocuğa benziyor. Üzücü olan, kullanılan bazı kelimeler. Bunlara alıştık. Seçime üç dört kala koparılan bu feryat, sonuca dair endişeleri olduğunu gösteriyor. İftiralar ve yalan ifadeler vs… Allah yardımcıları olsun. Psikolojilerini iyi görmüyorum. Bu süreç başlamadan önce bütün isimleri açıklayan siz. ‘Vız gelir tırıs gider’ diyen siz. Yayından sonra teşekkür eden siz. Ne oldu anlamış değilim.

Ekrem İmamoğlu, Taksim’de basın mensuplarının da olduğu bir otelde yapılan görüşmenin gizli olmadığını savunarak “Bundan mı medet umuyorlar? Çıkın İstanbulluya ne yapabileceğinizi anlatın. Belki anlatacaklarınızdan bir iki tane seçeriz de 24’ünden sonra kullanırız” ifadelerini kullandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Kaybetme psikolojisinde olan siyasiler, seçimden önce bunu yapar” diyen İmamoğlu, süreci üzülerek takip ettiklerini söyledi. Kullanılan siyasi dili de eleştiren İmamoğlu, “Yarın çocukları, torunları okuyacak; utanacak” diye konuştu.  

"Bazılarının soruları nasıl engellediğini biliyoruz" 

Küçükkaya ile gerçekleştirdiği görüşmenin 46 dakika sürdüğü iddialarına yanıt olarak İmamoğlu şunları söyledi:

Birincisi ben kronometre tutmadım. İkincisi benim en fazla konuştuğum 2-3 dakika. 15 dakika demedim. En fazla 15 dakika bir arada durduk. Ben 15 derim, 16,20 ölçersiniz, ona bir şey diyemem. Çok itibar etmeyin. Niye itibar etmeyin? ‘Gazeteciler korkuyor’ diye açıklama yapılmış. Bana soru sormaktan korkuyorlarmış. Ben hiçbirinizin yüzünde bir korku görmüyorum. İstediğiniz soruyu soruyorsunuz. Bazılarının soruları nasıl engellediğini biz biliyoruz.

Binali Yıldırım’la münzara masasının 6 ayda zor kurulduğunu söyleyen Ekrem İmamoğlu, “Bir 6 ay da bunu konuşacaklar herhalde” dedi. İmamoğlu, otelin gizlilik esasında çok ayıp ettiğini savundu ancak dava açmayacağını söyledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU