Barış Pehlivan: Hürriyet’te Yiğit Bulut dönemi mi?

"Zaten pek de istenmeyen Ertuğrul Özkök’ün ipini çeken olayın Diyarbakır’daki ‘halaylı’ buluşma olduğu konuşuluyor"

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, bugünkü yazısında Ertuğrul Özkök'ün Hürriyet'ten ayrılığı konusunda öne çıkan iddiaları yazdı. Pehlivan, Cumhurbaşkanı Danışmanı Yiğit Bulut’un Hürriyet’te köşe yazmaya başlayabileceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Hürriyet gazetesinde Ertuğrul Özkök dönemi tamamen bitti. Nedenleri üzerine rivayet çok. Yaşananlara dair en öne çıkan iddialar ise şöyle" diyen Pehlivan, şunları yazdı:

 Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın iradesi dışında gelişmiş. En azından Hakan’ın yakın çevresine aktardığı tez bu. Buna göre, Özkök’ün gidişi Demirören ailesinin tasarrufu. Ancak asıl karar vericinin Turkuvaz Medya Grubu’nun başındaki Serhat Albayrak olduğu konuşuluyor. Bu iddia doğruysa, Albayrak’ın Hürriyet üzerindeki etkisi tahmin edildiğinden çok.

Zaten pek de istenmeyen Ertuğrul Özkök’ün ipini çeken olayın Diyarbakır’daki “halaylı” buluşma olduğu konuşuluyor. Daha doğrusu, o buluşmada Ekrem İmamoğlu ile birlikte olması hoş karşılanmamış. Hatırlarsanız, Ahmet Güneştekin’in Diyarbakır’daki “Hafıza Odası” isimli sergisinin açılışına birçok gazetecinin yanı sıra İBB Başkanı İmamoğlu da katılmıştı.

Bir kritik iddia da seçime giden iktidarın 28 Şubat sürecinin “sivil ayağına” operasyon hazırlığı içinde olduğuna dair... Yani, yıllardır ısıtılan kazan yine ortaya çıkarılıyor. Bundandır ki olası bir dava öncesi Özkök’ü gazeteden uzaklaştırdıkları konuşuluyor. Ancak, bu tezi dile getirenlerin kafası bir konuda karışık. Öyle ya, 28 Şubat döneminin “şahini” ama bugünün AKP yanlısı başka bir Hürriyet yazarı da gazetenin manşetlerinden inmiyor.

 

"Şimdi... Gelelim en çarpıcı söylentiye..." diye devam eden Pehlivan, Yiğit Bulut'un gazetede yazabileceğini söyledi:

Duydum ki gazetenin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan yeni bir yazarla el sıkışmış bile. Kim olduğunu henüz öğrenemedim. Konuştuğum kaynaklar el de yükseltiyor:  “Yiğit Bulut da Hürriyet’e yazar olabilir!” Deniyor ki, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi ve Erdoğan’ın Başdanışmanı Yiğit Bulut uzun zamandır Hürriyet’e girmek istiyor. Hatta bu konuya Meltem Demirören de sıcak bakmış. Ama ne olduysa, bir türlü nihayete ermemiş bu anlaşma.  Ahmet Hakan ile Yiğit Bulut’un zamanında küfürlere varan polemikleri arşivlerde saklı. Haliyle, Bulut’un Hürriyet hayali bir gün gerçekleşirse iki isim aynı gazetede barınabilir mi, biraz şüpheli. Bakalım, Özkök’ün gidişinden sonra kimler gelecek Hürriyet’e...

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU