İYİ Parti lideri Akşener, AB ülkelerinin büyükelçileriyle görüştü

Akşener, AB ülkelerinin büyükelçileriyle bir araya geldi. Toplantıda Türkiye ve bölge gündemine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu

Fotoğraf: Twitter / EUDelegationTur

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut başkanlığında AB üyesi devletlerin büyükelçileriyle bir araya geldi.

AB Rezidansı'nda gerçekleşen görüşmenin içeriği ile ilgili partiden açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Güncel ulusal ve uluslararası siyasi ve ekonomik gelişmelerin ele alındığı toplantıda ‘iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem’ hususunda partimizce yapılan çalışmalar konusunda muhataplarımıza bilgi verilmiş ve ülkemizin Avrupa Birliği üyeliği perspektifi konusunda da görüş alışverişinde bulunulmuştur" denildi.

AB Türkiye Delegasyonu'nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, toplantıda bölge gündemine ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Toplantıda Akşener'e, Uluslararası Politikalar Başkanı, Bursa Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Kamil Erozan, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem ile Aydın Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Aydın Adnan Sezgin eşlik etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU