Erdoğan açıkladı: 40 bin sağlık personeli alınacak, elektrik faturalarındaki TRT payı ile enerji fonu kesintileri kaldırılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullardaki yüz yüze eğitim öğretimin kesinlikle devam edeceğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Önümüzdeki dönemde elektrik faturalarındaki TRT payı ile Enerji Fonu kesintilerini kaldırma kararı aldık” dedi.

Sağlık Bakanlığı’na da 40 bin sağlık personeli alınacağını kaydeden Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklama yaptı.

“Okullar açık mı kalacak kapanacak mı tartışması artık sona ermelidir” diyen Erdoğan, “Okullardaki yüz yüze eğitim-öğretim kesinlikle devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan doğalgaz fiyatlarına ilişkin ise şunları bildirdi:

Avrupa’da doğalgaz fiyatları 2020 yılı başındaki 115 dolar seviyesinden geçtiğimiz ay itibariyle 1100 dolar, hatta günlük piyasada 1500 dolar seviyesine kadar çıktı. Buna karşılık biz ülkemizdeki vatandaşlarımızın konutlarda tükettiği doğalgazı halen yaklaşık 150 dolardan veriyoruz. Rakamlar çok açık net ortada.

Türkkan tepkisi

Bingöl'de şehidin ağabeyine küfreden İYİ Parti'li Lütfü Türkkan'a da tepki gösteren Erdoğan, “Partinin grup başkanvekilliğinden veya genel başkan yardımcılığından ayrılması bu iş için bir çıkış yolu değildir” dedi.

Erdoğan şunları ifade etti:

Bu siyasetçi müsveddesinin 'milletvekili' sıfatına ve o kutlu çatının altında bir dakika bile durmaya hakkı yoktur. Bu şahsın milletvekilliğinin sonlandırılması dahil, en ağır bedelleri ödemesi için siyasi ve hukuki tüm imkanları kullanacağız.

 

Ayrıntılar geliyor…

DAHA FAZLA HABER OKU