Pfizer, Kovid-19 hapının ağır hastalık riskini yüzde 89 azalttığını açıkladı

Pfizer'ın açıklamasına göre hapın Merck tarafından geliştirilen molnupiravir isimli Kovid-19 haptan daha iyi sonuçlar verdiğini görülüyor

Pfizer, acil durum kullanım başvurusu kapsamında daha eski antiviral ilaç ritonavir ile beraber verilecek hapın denemelerinden elde ettiği ara sonuçları FDA'ya sunacak / Fotoğraf: AP

ABD'li ilaç şirketi Pfizer deneysel antiviral Kovid--19 hapının hastalığı ağır geçirme riski taşıyan yetişkinlerde hastaneye yatış ve ölüm oranlarını yüzde 89 düşürdüğünü göstermesinin ardından ilacın denemelerini erken sonlandırdığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pfizer'ın açıklamasına göre hapın Merck tarafından geliştirilen molnupiravir isimli Kovid-19 haptan daha iyi sonuçlar verdiğini görülüyor.

Merck'in geliştirdiği hap geçen ay yüksek risk grubundaki yetişkinlerde Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatış ve ölümlerin yarı yarıya azaldığını göstermişti.

İki şirketin de denemelerden elde ettikleri verilerin tamamı henüz kamuoyuyla paylaşılmadı.

Pfizer hisseleri yüzde 13 artışla 49.47 dolara yükselirken, Merck hisseleri yüzde 6 düşüşle 84.69 dolara geriledi.

Pfizer, acil durum kullanım başvurusu kapsamında daha eski antiviral ilaç ritonavir ile beraber verilecek hapın denemelerinden elde ettiği ara sonuçları ABD Gıda ve İlaç Kurumu'na (FDA) sunacak.

Ticari adı Paxlovid olacak hap kombinasyon tedavisi şeklinde uygulanacak. Tedavi günde iki kere verilen üç haptan oluşacak.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU