Zipline'da asılı kalan kadını kurtarmak için kendini feda eden görevli hayatını kaybetti

Zipline'ın işletmecisi, "Çalışanlarımızdan birinin karıştığı bu trajik kaza sebebiyle üzgün ve kederliyiz" açıklamasını yaptı

Kaliforniya'nın güneyinde zipline'dan düşen adam hayatını kaybetti (YouTube/La Jolla Zip Zoom Zipline)

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir zipline'ın çalışanı, halatta mahsur kalan kadını kurtarmak için 30 metreden düşerek öldü. Çalışan, halatın iki kişinin ağırlığının toplamını taşıyamayabileceğinden endişelenerek kendini feda etti.

Olay cumartesi günü, Los Angeles'la San Diego arasında, Kaliforniya'nın güneyinde yer alan Pauma Vadisi'ndeki La Jolla Indian Reservation'daki La Jolla Zip Zoom Zipline'da gerçekleşti.

Joaquin Romero, platformdaki kadın halatta kaymaya başladığında onu donanıma bağlamaya yardım ediyordu. 34 yaşındaki Romero'nun, kadının daha ileri gitmesini önlemek için kemer takımına tutunduğu ancak onun da sürüklendiği bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fox 8'in haberine göre ikili yerden yaklaşık 30 metre yüksekte asılı kaldı. Olayı anlatan kimliği belirsiz bir arkadaşı, Romero'nun her ikisinin de düşme riskini almaktansa kendini bırakmaya karar verdiğini söyledi. Zipline en fazla 113 kilogram taşıyabiliyordu ve minimum ağırlık koşulu da 29 kilogramdı.

Romero düşünce ağır yaralandı. Kaliforniya Orman ve Yangın Koruma Dairesi, düşük açılı halat sistemiyle onu yolun kenarına çekerek Romero'yu kurtardı. Hava aracıyla Sharp Memorial Hastanesi'ne kaldırılan Romero pazartesi sabahı hayatını kaybetti. Kadının herhangi bir yara almadığı bildirildi.

La Jolla Band of Luiseño Indians'ın Kabile Başkanı Normal Contreras, KSWB'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

La Jolla Zip Zoom Zipline'daki çalışanlarımızdan birinin karıştığı bu trajik kaza sebebiyle üzgün ve kederliyiz.

Kabile, kabile yetkilileri, çalışanları ve kabile üyeleri, kayıplarından dolayı çalışanımıza ve ailesine en içten taziyelerimizi sunar. Her işveren gibi biz de güvenli bir çalışma ortamı ve müşterilerimiz için güvenli ve keyifli bir deneyim sağlamaktan gurur duyuyoruz.

Kaza koşullarını göz önünde bulunduran Kabile, federal yetkililerle ve eyalet yetkilileriyle koordinasyon ve işbirliği içinde derinlemesine ve kapsamlı bir soruşturma yürütüyor. Bu soruşturma tamamlanana kadar bu olaya dair başka yorum yapmayacağız. Çalışanımızı ve ailesini dualarımıza dahil ederken sizin de bize katılmanızı rica ediyoruz.

La Jolla'nın 100 metre ile 900 metre arasında değişen uzunluklara sahip, saatteki hızı 90 kilometreye kadar ulaşabilen üç zipline'ı var. Kabilenin bulunduğu kamp alanı 1930'da ve zipline da eylül 2015'te açılmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU