Google Maps'teki "kara deliğin" sırrı çözüldü

Reddit kullanıcıları, tuhaf uydu görüntüsünün kaynağını bulmadan önce bunun diğer dünyalara açılan bir geçit ve bir askeri üs olup olmadığını tartıştı

Bir Reddit kullanıcısının bulduğu, Google Maps'te bir "kara deliği" andıran görüntü (Reddit/GoogleMaps)

İnternet dedektifleri, ilk kez bir Reddit kullanıcısı tarafından ortaya çıkarılan ve Google Haritalar'da görünen bir "kara deliğin" ne olduğuna karar veremedi.

Üç tarafı olan kara delik, geçen hafta Reddit'te Kokoblocks tarafından paylaşılmıştı. Kullanıcı, "Bu ne lan, bir adaya falan benzemiyor" diye yazmıştı.

Reddit kullanıcıları, kara deliğin aslında bir ada mı, başka bir dünyaya açılan bir geçit mi yoksa gizli bir askeri üs mü olduğunu tartışmaya devam etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birçok kullanıcı, sonunda Vostok Adası olarak bilinen Kiribati Cumhuriyeti'ne ait bir mercan adası olduğu ortaya çıkan kara deliği bulmak için Google Haritalar'ı da taradı.

Live Science'ın haberine göre Google, askeri sahaları ve diğer "gizli" yerleri, bu tür sitelerin nerede olduğu hakkında bilgi vermekten kaçınmak için genelde flu hale getiriyor. Bu da bir "kara delik" hakkında spekülasyonlara yol açabiliyor.

Bir Reddit kullanıcısı, "İlk önce sansürlendiğini düşünmüştüm" diye yazdı.

Bu kadar sığ, küçük bir atol/mercan adasındaki doğal bir oluşumun bu kadar siyah olması mantıklı değil.

Birkaç Reddit kullanıcısı, kara deliğin aslında Avustralya'nın Sidney şehrinin yaklaşık 2 bin 280 kilometre doğusundaki ıssız bir mercan adası olan Vostok Adası olduğunu fark etti.

Neredeyse haklı olduğu sonradan ortaya çıkan bir başka Reddit kullanıcısıysa, "Bir delik olmadığını varsayarsak, karanlığa neden olan bir denizaltı yanardağı olabilir. Büyük olasılıkla magmatik kayaçtır" tahmininde bulunmuştu.
 

ezgif-6-08906c929785.jpg

Bir Reddit kullanıcısının bulduğu, Google Maps'te bir "kara deliği" andıran görüntü (Reddit/GoogleMaps)


National Geographic'e göre Vostok, Pasifik Okyanusu'ndaki güney Line Adaları'nda yer alan 5 mercan adasından biri ve nadiren ziyaret ediliyor.

Adalar zinciri de hem kıyıda hem de kıyıdan uzakta son derecede çeşitli.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU