Erbakan: Muhalefetin içinde 20 sene evvel 28 Şubat olaylarında tanklara selam duranlar var

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, "Türkiye'yi Suriye'de bataklığa sürükleyenler var bu malum muhalefet partilerinin içerisinde. Bunların içinde ekonomiden sorunlu devlet bakanı olduklarında yılda 35 milyar dolar borç faizi ödeyenler var" diye konuştu

Fotoğraf: Yeniden Refah Partisi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan Partisinin Bolu Ahmet Solmaz Baysal Öğretmenevi'nde düzenlenen İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi'nde konuştu.

Kongrede konuşmasının başında İtalyan senatosuna teşekkür ederek başlayan Erbakan, "İtalya senatosu 2 gün önce LGBT haklarıyla ilgili bir yasa tasarısını 154'e karşı 131 oyla reddetti. Bundan dolayı İtalyan senatosunu onurlu duruşundan dolayı tebrik ediyorum. İtalya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Macaristan, Sırbistan, Rusya, Ermenistan bunların hepsi bu sinsi sözleşmeye karşı çıkıyor, iptal ediyor. Şimdi bu gerçeklerle birlikte Türkiye'deki İstanbul Sözleşmesi meraklısı gafillere de duyuruda bulunuyoruz. Kendinize gelin. Aklınızı başınıza toplayın. Allah gerçekleri, doğruları görmeyi onlara da nasip etsin." ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"AK Parti'nin yapmış olduğu faydalı işlerde hakkı teslim ettik"

Yeniden Refah Partisi  olarak kuruldukları günden bu yana "doğruya doğru, yanlışa yanlış" dediklerini vurgulayan Erbakan, şunları kaydetti: 

Bu doğruyu iktidar da yapsa, rakiplerimiz de yapsa 'Evet bu doğrudur.' diyeceğiz. Yanlışı bizim partimiz yaparsa, onu da 'Bu yanlıştır.' diye kabul edeceğiz, düzeltme yoluna gideceğiz. Bu doğrultuda bugüne kadar mevcut AK Parti'nin yapmış olduğu faydalı işlerde hakkı teslim ettik, kendilerine teşekkür ettik. Askeri vesayetin ortadan kaldırılması, başörtü yasağının engellenmiş olması, hukuken bunun altyapı güvencesi ortaya konulmamış olsa da uygulama itibarıyla bu çağ dışı yasağın kaldırılması... Ayasofya'nın açılması noktasında kendilerini tebrik ettik, destek verdik, teşekkür ettik. Gittik Ayasofya'da hep birlikte namazımızı kıldık. Yine Sayın Cumhurbaşkanı'nın İstanbul Sözleşmesi'nden imzasını çekmesi, gerçekten de bizleri memnun etti. Teşekkür ve tebrik ettik."

Muhalefete sert eleştiriler

Konuşmasında muhalefet partilerine de eleştirilerde bulunan Erbakan, “Bu malum muhalefetin içinde 20 sene evvel 28 Şubat olaylarında tanklara selam duranlar var. Bunları siz de biz de çok iyi biliyoruz. İsmini vermeye gerek yok. Türkiye'yi Suriye'de bataklığa sürükleyenler var bu malum muhalefet partilerinin içerisinde. Bunların içinde ekonomiden sorunlu devlet bakanı olduklarında yılda 35 milyar dolar borç faizi ödeyenler var. yine bu muhalefetin içinde Bilderberg toplantılarının müdavimleri var. Bilderberg'de bu ülkeye hayır gelebilir mi? Bu muhalefetin içerisinde 17 sene evvel Irak'a ilk Amerikan bombası düştüğünde 6 milyar dolar kredimiz hazır diyebilecek zihniyette insanlar var” diye konuştu. 

"İstihdam ve üretim ekonomisini hayata geçireceğiz"

İktidara geldiklerinde borç, faiz, zam, vergi ekonomisi yerine ihracat istihdam ve üretim ekonomisini hayata geçireceklerini ifade eden Erbakan "Kaynak paketlerimizle oluşturacağımız kaynaklarımızı atanamayan öğretmenlerimiz, EYT mağdurlarımız, çiftçimizin köylümüzün borç faizlerinin silinmesi için ve vatandaşlarımızın banka borcunun faizlerinin silinmesi için kullanacağız. Yani önce imtiyazlılar, yandaşlar, holdingler değil önce millet önce ezilenler diyeceğiz" şeklinde konuştu.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU