AK Parti MKYK üyesi Kurt'tan "Kürdistan" sözü nedeniyle gözaltına tepki: Erdoğan'ın videosunu paylaştı

Cemil Taşkesen'in "Burası Kürdistan'dır" dediği için gözaltına alınmasına tepki gösteren AK Partili Abdurrahman Kurt, Erdoğan'ın daha önce Kürdistan ve Lazistan ifadelerini kullandığı videoyu paylaştı

AK Parti MKYK Üyesi Abdurrahman Kurt, Siirt'te Cemil Taşkesen'in gözaltına alınmasına Erdoğan'ın bir arşiv videosunu paylaşarak tepki gösterdi / Fotoğraf: AA

Siirt'in Kurtalan İlçesi'nde İYİ Parti lideri Meral Akşener ile sohbet ederken, "Burası Kürdistan'dır, ama Meclis'te inkar ediliyor" dediği için Cemil Taşkesen'in sabaha karşı evine yapılan baskında gözaltına alınmasına AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Abdurrahman Kurt'tan tepki geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Medyascope'a konuşan Abdurrahman Kurt, "Şiddete çağrı ve şiddet olmadığı sürece insanlar her şeyi konuşmalıdır" dedi.

Kurt, söz konusu diyalogda bir suç unsuru olmadığını, insanların şiddete çağrı yapmadıkça, şiddeti övmedikçe ve içerisinde şiddet olmadıkça her şeyi konuşması, düşüncelerini dile getirmesi gerektiğini söyledi.

Cemil Taşkesen'nin medeni bir şekilde düşüncesini dile getirdiğini belirten Kurt, "Hemen ardından gece yarısı operasyon ile gözaltına alınması doğru bulmuyorum. Bununla ne yapılmak isteniyor, bunu sormak istiyorum. Herkes konuşmalıdır, düşüncesini rahatlıkla şiddet olmadığı ve şiddeti övmediği sürece dile getirmelidir. İnsanları konuşturmazsanız terörü teşvik edersiniz, insanları konuşturursanız, terörle mücadele etmiş olursunuz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın videosunu paylaştı

Abdurrahman Kurt ayrıca sosyal medya hesabından Erdoğan'ın daha önce grup toplantısında "Kürdistan" ve "Lazistan" ifadelerini kullandığı konuşmanın videosunu paylaşarak, "Siirt'te bir vatandaşımızın oldukça medeni bir üslupta düşüncesini ifade etmesine gösterilen aşırı tavır neyin alameti?Kim bu tavrı ne adına sergiliyor ?Tarihi gerçekleri yok etmeye çalışmak nedir?" diye sordu.

Ne olmuştu?

Kurtalan ilçesinde oturan ve ilçeyi ziyaret eden Akşener ile girdiği Kürdistan diyalogu nedeniyle sabaha karşı evine düzenlenen baskınla "terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla gözaltına alınan Cemil Taşkesen, dün akşam saatlerinde çıkarıldığı adliyede verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Cemil Taşkesen adlı esnaf, "Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, 'Kürdistan' inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer Kürdistan'dır ama ne yazık ki Meclis'te bu Kürdistan inkar ediliyor" demişti.

 

Independent Türkçe, Medyascope

DAHA FAZLA HABER OKU