Suudi Arabistan'da sürdürülebilirliğin geleceğini şekillendiren, değişim yaratan gençlerle tanışın

"Genç, yaratıcı, kararlı": Gençler, yeni teknolojilerin tasarlanmasında ve çevreyi koruma politikaları oluşturulmasında başı çekiyor

Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı üst düzey uluslararası politika analisti Noura Alissa, Suudi Yeşil Girişim Forumu'nda (The Independent)

Suudi Arabistan'ın enerji sektöründe çalışan gençler, 24 Ekim'de Riyad'daki Yeşil Gençlik Zirvesi (YGI) kapsamında düzenlenen bir açık oturumda iklim değişikliğinin hafifletilebilmesi için kararlı ve tutkulu genç işgücüne sahip olmanın önemini vurguladı.

Krallık ve ötesinden gelen öncü genç aktivistlerin katıldığı, çevresel okuryazarlık, hak savunuculuğu ve politika oluşturma platformu olan zirve, Suudi Yeşil Girişimi (SGI) Forumu'nun açılışı kapsamında ülkenin iklim taahhütleri hakkında bir gün süren tartışmaları içeriyor.

Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı üst düzey uluslararası politika analisti Noura Alissa, gençlerin ülkelerinin çevreye yaklaşımını şekillendirme fırsatına vurgu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Alissa, "Ülkemin tam potansiyeline ulaştığını görmek en büyük motivasyonlarımdan biri" dedi.

Bakanlık danışmanlarından Yehia Khoja, teknolojide süregelen ve insanlığın iklime dair en acil sorunlarının çözümünü sağlayan gelişmelerden bahsetti.

Khoja, "Zamana karşı bir yarış içindeyiz" dedi.

Vakit daralıyor. Yapay zeka, bu yarışı kazanmak için elimizdeki en iyi seçeneklerden biri.

Ülkenin Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman, Suudi Arabistan'da ve tüm dünyada enerjinin geleceğine katkıda bulunan "genç, yaratıcı, kararlı" çalışanları överek panelin söylemini tekrarladı.

Bakan, "Dünyanın aşı konusunda ne yaptığına bir bakın" dedi.

Çözüm yaratmanın zorluklarını kabullenmeliyiz.

Başarılı iklim hareketi için gençlerin varlığı ve işbirliği hayati önem taşıyor.

Dünyada 1 milyar 800 milyonun üzerinde genç (10 ile 24 yaş arası) var. Bu, tarihin en büyük genç nesli.

Artan sıcaklıklar, kötüleşen hava koşulları, gıda ve su güvensizliği dahil iklim değişikliğinin en yıkıcı etkileriyle bu nesil yüzleşecek. Gençlerin yüzde 90'ı, etkilerin en şiddetli olacağı gelişmekte olan ülkelerde yaşıyor.

Yine de gençler kurbanlardan ibaret değil. Aynı zamanda gezegenin iklimini ve biyoçeşitliliğini koruma mücadelesinin de önemli oyuncuları. Gençlik hareketlerinin dünya genelindeki gücünün de gösterdiği üzere, bu nesil protesto, yenilik ve eğitim yoluyla olumlu bir fark yaratmaya kararlı.

Suudi Arabistan nüfusunun yarısından fazlası 25 yaşın altında. Ülke yönetimi bu grubu, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Krallık'taki yaşam kalitesini ve çevrenin korunmasını artırmaya yönelik "2030 Vizyonu"na katkıda bulunmak üzere harekete geçirmeyi ve güçlendirmeyi amaçlıyor.

Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı'ndan enerji ve güç analisti Abdulaziz AlBarakah da, mesleki hedefinin "verimliliği artırmaktan karbon salımlarını azaltmaya kadar tüm enerji kaynaklarının incelikli entegrasyonunu sağlamak" olduğunu belirtti.

Gelecek nesiller için uzun ömürlü ve besleyici bir çevre oluşturmak adına liderliğimizle birlikte çalışma fırsatımız var.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/climate-change/sgi

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU