CHP Grup Başkanvekili Özel: 'Siyasi cinayetlerin" azmettiricisinin kim olabileceği dün görüldü

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırının AK Parti Grup Toplantısında izletilmesi konusunda Meclis Başkanlığı'na başvurucaklarını söyledi

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Meclis'te düzenlediği basın toplantısında AK Parti'nin dün yapılan TBMM Grup Toplantısı'na değindi. 

Özel, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP milletvekillerinin linç görüntülerini sırıtarak izlemek ve izlettirmek kabul edilemez. Bu Meclis'in çatısı altında yapılması iğrençliktir, mide bulandırıcıdır. Bu görüntülerin, Meclis'in imkanları kullanılarak yayımlanmasının son derece yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda Meclis Başkanlığına da bir başvuruda bulunacağız" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, "siyasi cinayetler" iddialarıyla ilgili ifadesinin alınmak istenmesi konusundaki başvuruyu da değerlendiren Özel, şöyle devam etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Siyasi cinayetler olabilir, endişem var, bu konuyla ilgili duyumlar geliyor" gibi sözlerin ne kadar haklı olabileceği, azmettiricisinin de kim olabileceği dün görüldü. Şimdi "Biz bilmiyoruz, o söylesin" diyerek bu algıyı kırmaya çalışıyorlar. Yoksa ihtiyaç mı var, kaç kere aynı başvuru yapıldı? Dün kırdıkları potun, devirdikleri çamın, Türkiye'ye yaşattıkları rezaletin, gerçekte geçmişte onlara oy vermiş vicdanlı seçmenleri tarafından nasıl tepkiyle karşılandığını görünce bugün sabah, "Biz bilmiyoruz. Bu, bizim işimiz değil, Kemal Bey anlatsın" Geçeceksiniz bunları.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel BAşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Çubuk'ta yaşanan saldırının videolarını izletmişti.

Videoda Kılıçdaroğlu'na saldırının yer aldığı görüntülerde "Millete yine hesap verecek" ifadeleri kullanılmıştı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU