DEVA Partisi Suriye ve Irak tezkerelerine "evet" oyu verecek

DEVA Parti'li Yeneroğlu, Suriye ve Irak tezkerelerine "evet" oyu vereceklerini açıkladı

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Meclis Genel Kurulunda görüşülecek Suriye ve Irak tezkerelerine "evet" oyu vereceklerini duyurdu / Fotoğraf: AA

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Meclis Genel Kurulunda görüşülecek Suriye ve Irak tezkerelerine "evet" oyu vereceklerini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeneroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısındaki konuşmasında, Türk Ceza Kanunu'nun 301'inci maddesinde açık şekilde belirtilen suçu ifa ettiğini savundu.

Bahçeli'nin, Anayasa Mahkemesini terörle ilişkilendirdiğini ileri süren Yeneroğlu, Bahçeli'nin, Anayasa Mahkemesinin kapatılmasını terörle mücadelenin gereği olarak sunduğunu söyledi.

Suriye ve Irak tezkerelerinin Genel Kurulda görüşüleceğini anımsatan Yeneroğlu, "Ülkemize yönelen tehditlerin bertaraf edilmesi, askeri mevcudiyetimizin kesintiye uğramaması, o bölgelerde görev yapan askerilerimizin güvenliği için 'evet' diyeceğiz" ifadesini kullandı.

Diğer partilerin tutumu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, CHP'nin tezkere hakkındaki kararını "Ortada iki yıllık bir tezkere var. Neden iki yıl? İki yıl sonra Türkiye’de başka bir siyasi iktidar olacak. Yeni oluşacak Meclis’in iradesine ipotek koyma çabası olarak görüyoruz. Doğru bulmuyoruz. Türkiye’nin güvenliği, yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıya kalma ihtimali varken, daha önceki eleştirilerimizi de tekrar ederek ama İdlib konusunda bu ağır sorumluluğu da gözeterek bir karar vereceğiz. Bu tarihi sorumluluğa uygun karar vereceğimizden emin olabilirsiniz" sözleri ile açıklamıştı.

CHP'deki Gelecek İçin Sol Kanat ekibi tezkereye "hayır" oyu verecek

CHP'deki Gelecek İçin Sol Kanat ekibi bir açıklama yaparak tezkereye "hayır" oyu verceklerini duyurdu.

"70 yıldır sağ iktidarların uyguladığı politikalar büyük halk kitlelerinin yoksullaşmasının temel nedenidir. Ezilen halkın sorunlarına çözüm üretmek yerine halkı sürekli çatışmak zemininde tutacak politikalar, halkın daha da yoksullaşmasına sebep olmaktadır. Savaşı öne alan bu politikalar daha çok sığınmacının ülkemize gelmesine yol açacaktır. İktidarın sınır ötesinde ulusal çıkarlanmıza aykırı olarak izlediği politikalar ile IŞİD ve benzeri selefi gurupları koruyan tutumuna kararlılıkla karşı çlkılmalıdır. İktidardan gelecek 'gayri milli' suçlarmaları alınacak tutum konusunda çekingenliğe yol açmamalıdır. Gerici ve faşist çevrelerin öne çıkardığı askeri çözümlerin çare olmadığını son 40 yıldır yaşanan süreç bize göstermiştir" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada CHP'nin tezkereye destek vermemesi ve "hayır" oyu kullanılması çağrısı yapıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de tezkereye "evet" oyu vereceklerini açıklarken, HDP ve TİP tezkereye onay vermeyeceklerini duyurmuştu.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU