Babacan: İktidar yerel seçim öncesi, dövizi düşük göstermek için gizli kapaklı 130 milyar dolarlık rezerv sattı

2019'daki yerel seçim öncesi hükümetin döviz kurunun düşürmek için rezervleri sattığını söyleyen Babacan, "Siz yerel seçim uğruna bu ülkenin alın teriyle biriken milyarlarca doları hiç ederseniz yerel seçimlerdeki sonuçları da görürsünüz" dedi

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul’da partisinin Arnavutköy ilçe kongresinde konuştu. 

Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Hazine ve Maliye eski bakanı Berat Albayrak’ın 2015 yılından sonra döviz kurlarıyla ilgili yaptığı açıklamaları izletti.

"Dolar kuru artarsa A’dan Z’ye her şeye zam gelir" diyen Babacan, Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararından dolayı Erdoğan'ı suçlayarak, "Bu yanlış kararlarıyla gelecek ayların enflasyonunu artırdı. Erdoğan bir inat uğruna tüm milletimizi yoksulluğun daha da derinlerine indirdi. Daha evvel de söylemiştim; koskoca Türkiye Cumhuriyeti, Sayın Erdoğan’ın yıllardır dayattığı yanlış tezinin bir deney laboratuvarı oldu. Kusura bakmayın, bu ülkenin haysiyetli insanları Sayın Erdoğan’ın kobayı değil" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Babacan şöyle devam etti:

31 Mart 2019 yerel seçiminden üç ay önce arka kapıdan tam 130 milyar doları cayır cayır satmaya başlıyorlar. "Yerel seçimlerde başarılı olabilir miyiz" diye gizli kapaklı yollardan rezervleri satarak, piyasaya döviz sürerek kuru düşük göstermeye çalışıyorlar. Siz yerel seçim uğruna bu ülkenin alın teriyle, bilek gücüyle biriken milyarlarca doları hiç ederseniz yerel seçimlerdeki sonuçları da görürsünüz. Seçimlere on bir gün kalmış. "Milyarlarca dolar dövizi satarak kuru burada tutuyoruz" demiyorlar. Gizli saklı yapıyorlar. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu ülkenin vatandaşları bu kadar büyük bir aldatmaca içinde seçime sokuldu. Rakamlar çok büyük, olay çok vahim.

"Maaşını dolarla alanlar için bedava ülke olduk"

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yönelik eleştirilerde de bulunan Babacan, "Sayın Erdoğan’ın sözüne uyup da dövizini, altınını satan herkes zarar etti. Kayıp akraba bakanın ‘Maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz’ cümlesine dikkat çekmek lazım. Bu kadar iş bilmezlik olabilir mi? Elbette ki Türkiye’de maaşını dolarla alan çok azdır. Dolar arttığı zaman, tam da o yüzden fakirleşiyoruz. Türkiye, sayelerinde, maaşını dolarla alanlar için cennet oldu. Maaşını dolarla alanlar için neredeyse bedava ülke oldu Türkiye. Ama vatandaş mahvoldu" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU