Kılıçdaroğlu, emekli polislerle İstanbul'da da bir araya gelecek

Kılıçdaroğlu, Ankara'dan sonra İstanbul'da da emekli polislerle buluşuyor. Toplantı için çağrı yapan Polem Onursal Başkanı Şentürk, "Toplantıya gelen ne CHP'li olur ne de AK Parti'lilikten çıkar" dedi

Kılıçdaroğlu, Ankara'da emekli emniyet mensuplarıyla bir araya gelmişti 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Eylül 2021'de Ankara'da Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri'nde emekli emniyet mensuplarıyla bir araya gelmişti.

Emekli Emniyet Müdürleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Çalışkan'ın teşkilat mensupları ve emeklilerinin sorunlarına ilişkin açıklamalarının ardından söz alan Kılıçdaroğlu, emniyet mensuplarının sorunlarına değinmişti. 

Kılıçdaroğlu, özellikle emekli olan personelin maaşlarına iyileştirmeler getiren 3600 ek göstergenin çıkarılması ve polisin mesai saatlerinde, çalışma koşullarında düzenleme yapılması çağrısında bulunmuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, göreve gelmeleri halinde polislerin sorunlarını çözmenin yanı sıra emniyette liyakatli personelin sayısının artmasına da çalışacaklarını kaydetmişti.

Ankara'daki buluşmanın ardından Kılıçdaroğlu, bu sefer de 5 Kasım 2021 Cuma günü İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi Galata Salonu'nda emekli emniyet mensuplarıyla bir araya gelecek.

"Çok önemli sorununuz yoksa toplantıya katılın"

Polis Emeklileri Hak Arama Portalları ve Polis Emeklilerinin Sesi (Polem) Ses Medya Grubu Onursal Başkanı Cevdet Şentürk, önceki gün meslektaşlarına yönelik bir katılım çağrısı yaptı.

Meslektaşlarının iki elleri kanda olsa bile toplantıya mutlaka katılım sağlamalarının önem arzettiği belirten Şentürk, çağrısında şu ifadelere de yer verdi:

İstanbul'da CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımlarıyla 5 Kasım Cuma günü polis emeklileriyle yapılacak olan bu toplantı sosyal ve özlük haklarımızın kazanımı için çok önemli. Yani bu toplantıya gelen ne CHP'li olur ne de Ak Parti'lilikten çıkar. Mümkünse toplantıya katılımı yüksek tutmak faydamıza olacaktır. Partiyi, Genel Başkanı ve bu toplantıya katılanları terörle ilişkinlendirmek doğru değildir. Devlet, kim yanlış yaparsa kulağından tutar ve gereğini hemen yapar. Biz, ne savcı ne hakim ne de ekonomistiz. Sadece özlük ve sosyal haklarımızın iyileştirilmesi için çaba sarf eden, bu talebimizi hükümete ve kamuoyuna duyurmak isteyen insanca bir yaşam hakkı mücadelesi veren polis emeklileriyiz..

cevdetşentürk1.jpg
Cevdet Şentürk / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"Meslektaşlarımızın hakları için mücadele ediyoruz"

Toplantıyla ilgili görüşünü almak için aradığımız Cevdet Şentürk, bugün 78 yaşında olan bir emekli başkomiser.

1967 ile 1988 yılları arasında emniyette görev yaptı.

Meslektaşlarının sorunlarının çözümü için mücadele ettiklerini aktaran Şentürk, "Particilik yapmıyoruz. Görevimizi yaparken de bir partinin değil devletin, kanunların polisi olduk. Ancak bugün CHP, Millet İttifakı'nın ortaklarından biri olarak iktidara en yakın partilerden biri. Dolayısıyla sorunlarımızı onlara anlatmamızdan, iktidara gelmeleri halinde çözüm önerilerini dinlemekten daha doğal bir şey olamaz. Her partiye eşit mesadeyiz. Bizi dinlemek isteyen her partiye de gidip derdimizi anlatırız. Tek amacımız meslektaşlarımızın ve kendimizin sorunlarına çözüm bulmak" dedi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU