Kılıçdaroğlu: Bağdat'a, Tahran'a, Şam'a da heyetler göndermeyi planlıyoruz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmelerinin yer aldığı raporda "Başta on yıllardır çözülemeyen Kürt sorunu olmak üzere, tüm toplumsal sorunlarımızı demokrasi temelinde ve TBMM çatısı altında çözeceğiz" ifadeleri kullanıldı

Fotoğraf: AA

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Toplantı basına kapalı gerçekleştirilirken PM'ye sunulan MYK raporunda Kılıçdaroğlu'nun gündeme ilişkin değerlendirmelerine yer verildi.

Raporda Ortadoğu konusunda çok somut bir önerileri olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı'nın (OBİT) kurulması için bir girişim başlatılmasını savunduklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Bölgenin kendi içinden ve kendi dinamiklerinden üretilmesi lazım. Gelirsiniz Türkiye, Suriye, Irak ve İran olarak bir araya, bölgenin başlıca sorunları nedir, terör ve göç, oturursunuz, pekala bu sorunların kaynağında çözülmesi için nasıl bir iş birliği ve ortak anlayış oluşturabileceğinizi konuşursunuz" değerlendirmesini yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kürt sorunu olmak üzere, tüm toplumsal sorunlarımızı demokrasi temelinde ve TBMM çatısı altında çözeceğiz"

Geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığında bir heyeti Irak'a gönderdiklerini anımsatan Kılıçdaroğlu, heyetin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve Irak Türkmen Cephesi yetkilileri ile de bir araya geldiklerini belirtti.
Kılıçdaroğlu, "Büyük bir ilgiyle karşılandı bu ziyaret. IKBY'ye yaptığımız ziyareti tüm muhataplarımız yeni bir başlangıç olarak gördüklerini, partiler arası temasların sürdürülmesi gerektiğini düşündüklerini, kendilerinin de iadeiziyaret için heyetler göndereceklerini belirttiler" açıklamasında bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Biliyorsunuz, Irak'ta seçimler yeni yapıldı. Yeni hükümetin kurulmasını takiben bölgeye bu tür parti heyeti ziyaretlerimizin devam edeceğini, Bağdat'a, Tahran'a, Şam'a da bölgeye yönelik barışçı vizyonumuzu anlatmak üzere heyetler göndermeyi planladığımızı şimdiden vurgulamak isterim. Biz bölgemizde barış istiyoruz. Barışı sağlamanın en doğru yolunun da diyalog olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin toplumsal barışını ve huzurunu sağlayacağız, tüm toplumsal sorunları çözeceğiz. Başta on yıllardır çözülemeyen Kürt sorunu olmak üzere, tüm toplumsal sorunlarımızı demokrasi temelinde ve TBMM çatısı altında çözeceğiz. Tüm sorunların çözümünü yurttaşlarımızın bilgi ve denetimine açık bir şekilde gerçekleştireceğiz.

Er ya da geç milletimizin önüne seçim sandığı konulacak. Az kaldı. İlk seçimde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız ve Türkiye’nin tüm sorunlarını çözüme kavuşturacağız. Sorunlardan korkmuyoruz. Yurttaşlarımızın oylarından çok sorunlarına talibiz. Çok işimiz var, telafi edeceğimiz çok hasar var. Halkımızla yürüyecek çok yolumuz var.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU