ABD'de bir öğrenci sosisli sandviç yeme yarışmasında boğularak hayatını kaybetti

Yarışma sırasında boğulup bilincini kaybeden sporcu hastaneye kaldırılmıştı

Madie Nicpon adlı öğrenci geçen hafta sonu boğuldu ve Boston'daki bir hastanede hayatını kaybetti (GoFundMe)

Massachusetts eyaletindeki Tufts Üniversitesi'nden 20 yaşında bir öğrenci, geçen hafta sosisli sandviç yeme yarışmasına katıldıktan sonra boğularak öldü.

Madelyn "Madie" Nicpon, cumartesi kampüs dışı bir bağış toplama etkinliğinde sosisli sandviç yeme yarışmasına katılmıştı. Journal News'in haberine göre Nicpon, aniden boğulmaya başlayıp bilincini kaybedince Boston'daki bir hastaneye kaldırıldı. Öğrenci ertesi gün yaşamını yitirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nicpon, Suffern Lisesi 2019 Mezunları öğrenci lideri ve bir sporcuydu.

Tufts Üniversitesi'nin yaptığı açıklamada, "New York eyaletinden Suffernlı Madie, biyopsikoloji lisans eğitimi alıyordu, kadınlar lakros takımı üyesiydi ve topluluğumuzun aktif bir mensubuydu" dendi.

Bu acı verici kayıp karşısında, kalplerimiz Madie'nin ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte.

Üniversite, lakros oyuncusu için pazar günü düzenlenen anma törenine binlerce öğrencinin katıldığını da belirtti.

Dün gece yaklaşık 3 bin öğrenci, öğretim üyesi ve personel, Madie'yi anmak ve kederimizde birbirimize destek olmak için Gantcher Centre'da toplandı, sonra mum ışığında Madie'nin takım arkadaşları ve arkadaşlarıyla zaman geçirdiği Bello Field'a ilerlendi.

Birbirlerine, Madie'nin arkadaşlarına ve ailesine destek veren topluluk üyelerinin sayısı, Madie'nin Tufts'ta geçirdiği süre boyunca ne kadar çok hayata dokunduğunun bir kanıtıydı.

Sporcu, ondan yetenekli bir genç kadın olarak bahseden birçok kişi tarafından sosyal medyada da anıldı.

Madie'nin takımı, Instagram paylaşımında "Scooter gerçek bir dost ve takım arkadaşıydı" dedi.

Takım arkadaşları ve koçlarıyla olan ilişkilerine gerçekten değer verirdi. Bizim takımın çok ötesinde bir etkisi vardı, kampüste gerçek bir birleştiriciydi ve tanıştığı her bir kişiye dokundu.

 


Nicpon'un sevgi dolu bir kız ve torun olarak hatırlandığı, cenaze masraflarını karşılamayı amaçlayan bir bağış kampanyası da oluşturuldu.

Kampanyada, "Madie Nicpon güzel ve zeki bir kız, torun, kız kardeş ve arkadaştı. Bulaşıcı gülümsemesi ve kahkahası her odayı aydınlatırdı. Cömertliği ve nezaketi, etrafındakiler üzerinde kalıcı bir etki bırakmıştı. Lütfen cenaze masraflarının ve tıbbi harcamaların karşılanmasında aileye yardımcı olmak için bağış yapmayı değerlendirin" dendi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU